Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Ν. Παπαδημάτος: Είδος προς εξαφάνιση ο Αχαιός επιχειρηματίας

Ν. Παπαδημάτος: Είδος προς εξαφάνιση ο Α...

Τα στοιχεία του Επιμελητηρίου Αχαΐας είναι κάτι παραπάνω από διαφωτιστικά

Ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας κ. Νίκος Παπαδημάτος κάνει με ανακοίνωσή του αναφορά στην «μαύρη» πραγματικότητα και τις συνθήκες ασφυξίας στις οποίες έχει περιέλθει το επιχειρείν στην Αχαΐα, αλλά και σε ολόκληρη την χώρα.

Αναλυτικά ο κ. Παπαδημάτος επισημαίνει ότι «τα στοιχεία του Επιμελητηρίου Αχαΐας είναι κάτι παραπάνω από διαφωτιστικά όσον αφορά την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο μέσος επιχειρηματίας στον Νομό μας. Το 2011, περισσότερες ήταν οι επιχειρήσεις που διεγράφησαν από το Επιμελητήριο σε σχέση με όσες δημιουργήθηκαν –συγκεκριμένα υπήρξαν 1.731 διαγραφές έναντι 1.549 εγγραφών. Ακόμα και σε σχέση με το επίσης υφεσιακό περιβάλλον του 2010, οι διαγραφές παρουσίασαν περαιτέρω αύξηση 14,8%! Παρόμοια είναι η κατάσταση και στην υπόλοιπη επικράτεια.

Σε αυτήν την οδυνηρή πραγματικότητα, η κυβέρνηση, παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες περί αναπτυξιακών σχεδίων και λοιπών παχιών λόγων, παραμένει θεατής. Οι τράπεζες συνεχίζουν να κρατούν κλειστή την στρόφιγγα της ρευστότητας, η οποία θα μπορούσε να δώσει πολύτιμες ανάσες σε εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που παλεύουν μέρα με την μέρα για την επιβίωσή τους.

Και κάπως έτσι, απομένουν οι επιχειρηματίες μόνοι τους να παλεύουν με θεούς και δαίμονες.»

Και ο κ. Παπαδημάτος προσθέτει τα κάτωθι: «Είναι γεγονός  ότι η επιχειρηματικότητα ποτέ δεν  στηρίχθηκε επαρκώς στην χώρα μας. Ποτέ δεν διαθέταμε ένα σταθερό φορολογικό περιβάλλον, ποτέ δεν είχαμε επαρκή και θελκτικά κίνητρα. Ο επιχειρηματίας στην Ελλάδα έβρισκε πάντα να ορθώνεται μπροστά του το τέρας της γραφειοκρατίας και ένα αδηφάγο κράτος που δεν του επέτρεπαν να αναπτύξει τα ταλέντα και τα οράματά του. Μέχρι που δαιμονοποιείτο κιόλας από την ανεκδιήγητα εκτός τόπου και χρόνου Αριστερά.

Αυτή η πραγματικότητα πρέπει να αλλάξει άρδην και άμεσα. Άλλωστε, εάν κάποιος μπορεί να πάρει στις πλάτες του την πορεία ανάτασης της χώρας, αυτός είναι ο ευφυής, καινοτόμος και δυναμικός Έλληνας επιχειρηματίας. Ας του ανοίξουμε επιτέλους τον δρόμο!».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά