Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Το "κούρεμα" των ομολόγων περιμένει η Alpha Bank για το deal

Το "κούρεμα" των ομολόγων περι...

Πότε θα προχωρήσει η συγχώνευση με την Eurobank

Στη σύγκληση γενικής συνέλευσης των μετόχων, μετά την οριστικοποίηση των όρων του PSI, θα προχωρήσει η Alpha Bank προκειμένου να οριστικοποιήσει τη στάση της σε σχέση με τη συμφωνία συγχώνευσης με την Eurobank. Η τράπεζα σημειώνει εξάλλου στην ανακοίνωση της ότι οι επιπτώσεις του PSI εκτιμάται ότι θα είναι δυσανάλογες επί των μεγεθών των συγχωνευομένων τραπεζών, δείχνοντας την επιφυλακτικότητα με την οποία προσεγγίζεται, πλέον, το dealαπό την πλευρά της.

Νωρίτερα, και για σχεδόν 5 ώρες οι δυο πλευρές τα επιτελεία των δυο τραπεζών «ξαναείδαν » όλη την συμφωνία από την αρχή και κυρίως το κομμάτι που αφορά το θέμα των απωλειών των ελληνικών ομολόγων που θα υπάρξουν λόγω PSI+ και που έχουν οι δυο όμιλοι στα χαρτοφυλάκια τους.

Σημειώνεται ότι άλλες είναι οι απώλειες και άρα οι ανάγκες κεφαλαιακής ενίσχυσης αν το πρόγραμμα επιφέρει απώλειες 50% και άλλες 70% σε όρους καθαρής παρούσας αξίας (NPV) λένε τραπεζίτες, την ώρα που η έκθεση της Eurobank στα ελληνικά ομόλογα είναι σχεδόν δύο φορές μεγαλύτερη σε σχέση με την Alpha Bank.  
Επιπρόσθετα λέγεται ότι ξαναείδαν το ζήτημα της σχέσης ανταλλαγής των μετοχών.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά