Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Κατεδαφίζεται ιστορικό κτίριο της Λεμεσού

Κατεδαφίζεται ιστορικό κτίριο της Λεμεσού

To γνωστό ως «Ανωτέρα»

Το δρόμο της κατεδάφισης παίρνει ένα από τα ιστορικά κτίρια της Λεμεσού, το γνωστό ως 'Ανωτέρα', αφού δεν έφεραν αποτέλεσμα οι προσπάθειες του δήμου να κριθεί ως διατηρητέο από το τμήμα Πολεοδομίας, ενώ το Ανώτατο Δικαστήριο δικαίωσε τους νέους ιδιοκτήτες του κτιρίου, οι οποίοι ετοιμάζονται να προχωρήσουν στην κατεδάφιση του.
Το κτίριο στέγαζε στο παρελθόν την 4η Ανωτέρα Στρατιωτική Διοίκηση και υπήρξε σημείο αναφοράς στο πεδίο μαχών, την περίοδο του πραξικοπήματος του 1974.

Το θέμα απασχόλησε συνεδρία του δημοτικού συμβουλίου Λεμεσού και σε ψηφοφορία για το αν δήμος θα υποβάλει έφεση κατά της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου, δυο δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν υπέρ, 16 κατά και 8 τήρησαν αποχή.

Ο δήμαρχος Λεμεσού Ανδρέας Χρίστου δήλωσε ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να υπακούσει ο δήμος στην απόφαση του Δικαστηρίου, σημειώνοντας ωστόσο πως το συγκεκριμένο κτίριο, πέρα από τη θέση του, που βρίσκεται στην είσοδο της οδού Βίκτορος Ουγκό και πάνω στην ιστορική οδό Γλάδστωνος, «κουβαλά ένα ιστορικό βάρος, που συνδέεται με τα γεγονότα των τελευταίων 40 χρόνων του τόπου μας και πιστεύουμε ότι αυτό έπρεπε να ληφθεί υπόψη».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture