Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Αρέσει η «Νήσος 2» του Αντώνη Αγγελόπουλου

Αρέσει η «Νήσος 2» του Αντώνη Αγγελόπουλου

Ένα ευχάριστο δίωρο με πολλούς και καλούς ηθοποιούς και γέλιο προσφέρει στους θεατές η ταινία

Στη δεύτερη εβδομάδα προβολής της μπήκε η ελληνική κωμωδία «Νήσος 2, το κυνήγι του χαμένου θησαυρού» που έχει σκηνοθετήσει ο Πατρινής καταγωγής σκηνοθέτης Αντώνης Αγγελόπουλος και αποτελεί τη συνέχεια στην 1η επιτυχημένη ταινία που είχε παιχθεί στις αίθουσες πριν ακριβώς 2 χρόνια. Η «Νήσος 2» που γυρίστηκε επίσης στην πανέμορφη Σίφνο το περασμένο καλοκαίρι με την αμέριστη συμπαράσταση των κατοίκων και του Δημάρχου του νησιού Ανδρέα Μπαμπούνη, ξεκινά με μία αναδρομή των φοβερών και τρομερών κατορθωμάτων των βασικών ηρώων της πρώτης ταινίας τα οποία εξιστορεί ο Θοδωρής Μαραντίνης του συγκροτήματος Onirama που μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του γκρουπ υποδύονται μία παρέα φυλακισμένων.

Οι Onirama εκτός από αυτή τη γκεστ εμφάνιση τραγουδούν και το τραγούδι που ακούγεται στους τίτλους τέλους της ταινία με τίτλο «Χαμένος Θησαυρός». Το σεναριακό εύρημα της δεύτερης «Νήσου» είναι η αποκάλυψη από έναν ετοιμοθάνατο μέσα στη φυλακή (ο Κεφαλλονίτης ηθοποιός Μιχάλης Γιαννάτος) στον παπά Λάμπρο (στο ρόλο και πάλι ο απολαυστικός Μιχάλης Μαρίνος) για την ύπαρξη ενός θησαυρού από την εποχή της Τουρκοκρατίας.

Ο παπά Λάμπρος θα βρεθεί με το μισό χάρτη ανά χείρας ωστόσο ο ετοιμοθάνατος βαρυποινίτης δεν θα προλάβει να του πει ποιος έχει τον άλλο μισό και το μόνο που ξεστομίζει πριν αφήσει την τελευταία του πνοή είναι «το σπίτι του Γκαβού».

Την εξομολόγηση αυτή θα τύχει να την ακούσει και ο Μπάμπης (Βλαδίμηρος Κυριακίδης) που βρίσκεται στο διπλανό δωμάτιο της φυλακής ενώ θα πληροφορηθεί το νέο και το άλλο «λαμόγιο» της ιστορίας, ο πρώην κοινοτάρχης Άγης (Δημήτρης Τζουμάκης) ο οποίος και θα το σκάσει ντυμένος καλόγρια από τη φυλακή.

Στην πορεία εκτός από αυτούς τους τρεις που θα αναγκαστούν να συνεργαστούν για να βρουν το θησαυρό, θα μάθουν το νέο για το σεντούκι με το θησαυρό κι άλλοι όπως η χήρα Αφροδίτη (Ζέτα Δούκα) που μέσα στη φυλακή τα έφτιαξε με τον Μπάμπη, η Εύα (Δάφνη Λαμπρόγιαννη) και ο νέος της σύντροφος, ο Γερμανός Όττο (Νίκος Γεωργάκης), η Λούλα (Τάνια Τρύπη) που έχει γίνει πια η Δήμαρχος του νησιού, ο επαναστάτης δάσκαλος Αποστόλης (Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος) που ξανάρχεται στο νησί ντυμένος γυναίκα αλλά και η δίδυμη αδελφή της πεθαμένης Ολυμπίας (η Ελένη Καστάνη με αγγλόφωνη προφορά) που έρχεται με τον άνδρα της Τζέρι (Σωτήρης Καλυβάτσης) από την Αυστραλία και όλοι στην αρχή νομίζουν ότι είναι το φάντασμα της πεθαμένης.

Η ταινία του Αντώνη Αγγελόπουλου (Στο παρά πέντε) ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος της είναι αρκούντως απολαυστική και διασκεδαστική και περιλαμβάνει ορισμένες πολύ αστείες σκηνές όπως εκεί που ο Μπάμπης και οι άλλοι της παρέας πάνε να μπουν στο σπίτι της Ολυμπίας και αρχίζουν να τρέχουν αλαφιασμένοι βλέποντας την «ολοζώντανη» στην πόρτα ή στις σκηνές της Ελισάβετ Κωνσταντινίδου που νομίζει ότι έχει αρχίσει να το χάνει και να τρελαίνεται.

Η «Νήσος 2» χαρίζει στο θεατή ένα δίωρο γέλιου, μία ομάδα καλών ηθοποιών συντονισμένων περίφημα (ανάμεσα τους και ο βετεράνος Κώστας Βουτσάς αλλά και η Θέμις Μπαζάκα σε ένα γκεστ ρόλο μίας ταβερνιάρισσας), ωραία πλάνα της Σίφνου και μία καλή κεφάτη διάθεση που είναι ολοφάνερη σε όλη την ταινία και η οποία προήλθε προφανώς από τα γυρίσματα.

Ωστόσο το φιλμ του Αντώνη Αγγελόπουλου θα λέγαμε ότι δεν «ζυγιάζει» πολύ καλά το κωμικό με το δραματικό στοιχείο(το οποίο είναι μηδαμινό) όπως η 1η ταινία ενώ και η πλοκή προς το φινάλε γίνεται κάπως απλοική χωρίς κάποια ιδιαίτερη ανατροπή και έμπνευση.

Να αναφέρουμε τέλος ότι ήδη υπάρχει η σκέψη να γυριστεί και «Νήσος 3» ενώ από τη «Νήσο 2» δεν λείπουν και μία δύο ατάκες που έχουν σχέση με την Πάτρα. Παράδειγμα ο «άτακτος» παπά Λάμπρος δηλώνει ότι είναι από την Πάτρα.

Το φιλμ κυκλοφορεί από τη Village Films.

ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture