Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μ. Μπεκίρης: Σε δόσεις θα πληρωθούν οι Καθηγητές των δημοσίων ΙΕΚ

Μ. Μπεκίρης: Σε δόσεις θα πληρωθούν οι Κ...

Αυτή την απάντηση πήρε από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας

"Με απελπιστικά αργούς ρυθμούς κινήθηκαν οι οικονομικές υπηρεσίες του Δημοσίου, για να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες που πρέπει να γίνουν, και να πληρωθούν επιτέλους οι καθηγητές που έχουν διδάξει στα Δημόσια ΙΕΚ. Και αυτό γιατί εκτός των άλλων, οι καθηγητές θα πληρωθούν με δόσεις. Τυχεροί θα φανούν όσοι έχουν διδάξει έως στις 30-06-2010. Οι άλλοι θα πληρωθούν  σε μία –δυο η παραπάνω δόσεις".

Αυτό αποδεικνύεται από την απάντηση που δίνει η ηγεσία  του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων στην ερώτηση που έκανε ο Βουλευτής Αχαΐας και πρώην Υφυπουργός Μιχάλης Μπεκίρης, σχετικά με την καθυστέρηση πληρωμής που έχει παρατηρηθεί.

Το κείμενο της απάντησης έχει ως εξής:

«Απαντώντας στην Ερώτηση με αριθμό 1565/15-11-2011, την οποία κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Μιχάλης Μπεκίρης αναφορικά με την πληρωμή των ωρομισθίων εκπαιδευτικών των Δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (I.E.Κ.), σας κάνουμε γνωστά τα ακόλουθα:

Σε εφαρμογή των διατάξεων του ν.3879 (ΦΕΚ163/Τ.Α721-9-2010) εκδόθηκε η αρ. 155723/Η/8-12-2010 Απόφαση  του Υπουργείου Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 405/τ.ΥΟΔ/21-12-2010, συγκροτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων (Ε.Ο.Π.Π.) και καταργήθηκε ο Οργανισμός Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ο.Ε.Ε.Κ.).

Οι εν γένει οικονομικές απαιτήσεις και  υποχρεώσεις του Ο.Ε.Ε.Κ. μεταφέρονται από την κατάργησή του στο  Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης  και Θρησκευμάτων (άρθρο 24 παρ. 14 του  ν.3879/ΦΕΚ 163/Τ.Α721-9-2010).

Οι εκτιμώμενες  οικονομικές υποχρεώσεις του πρώην Ο.Ε.Ε.Κ. στους εκπαιδευτές των Δημοσίων I.E.Κ. ανέρχονται στα 36.091.000,00 Ευρώ και για το λόγο αυτό η Διεύθυνση Οικονομικών Υποθέσεων του Υπουργείου Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ. αιτήθηκε μεταφορά πιστώσεων ίση με το ποσό των εκτιμώμενων υποχρεώσεων από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, η οποία και εγκρίθηκε στις 10-3-2011. Η διάθεση των πιστώσεων αυτών ανέρχεται στο 100% του ποσού.

Στις 29-3-2011 με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ. συγκροτήθηκαν δύο ομάδες εργασίας, μία στον Ε.Ο.Π.Π. με σκοπό  τη λεπτομερή καταγραφή των οικονομικών υποχρεώσεων και απαιτήσεων του Ο.Ε.Ε.Κ., τον έλεγχο των στοιχείων μισθοδοσίας των εκπαιδευτών των Δημοσίων I.E.Κ., τη δημιουργία αρχείου συμβατού με τις απαιτήσεις της ενιαίας αρχής πληρωμών και μία στη Δ/νση Οικονομικών Υποθέσεων του Υπουργείου Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ. για την παραλαβή και προώθηση των υποχρεώσεων αυτών στην Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου.

Με την αρ. πρωτ. 2/35715/0026/25-5-2011 εκδόθηκε απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών με θέμα : «Καθορισμός δικαιολογητικών για την πληρωμή δαπανών που αφορούν αποζημιώσεις ωρομίσθιων εκπαιδευτών των Δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) του πρώην Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ο.Ε.Ε.Κ.).»

Με την έκδοση της ανωτέρω Υπουργικής Απόφασης, οι ομάδες εργασίας απέστειλαν οδηγίες στα Ι.Ε.Κ. για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και απαντήσεις σε ερωτήματα που τέθηκαν από τα Ι.Ε.Κ.

Η Διεύθυνση Οικονομικών Υποθέσεων του Υπουργείου Παιδείας Δ.Β.Μ.Ο. μετά τον απαιτούμενο έλεγχο διαβιβάζει άμεσα και με την ίδια σειρά, τα δικαιολογητικά που αποστέλλονται από τον Ε.Ο.Π.Π. στην Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου.

Με τη θεώρηση των Χρηματικών Ενταλμάτων από το Ελεγκτικό Συνέδριο η Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου στο τέλος κάθε μήνα εκδίδει συγκεντρωτική κατάσταση των εν λόγω Χ Ε.Π. και την αποστέλλει μαζί με τα πρωτότυπα ΧΕΠ στην Δ24 για την εξόφλησή τους.

Την Παρασκευή 04-11-2011 πραγματοποιήθηκαν από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών οι πρώτες πληρωμές στους δικαιούχους εκπαιδευτές των ΙΕΚ. Οι πληρωμές πραγματοποιούνται για το σύνολο των εκπαιδευτών ανά ΙΕΚ και για την περίοδο οφειλής έως 30-6-2010.

Τέλος για την εξόφληση των υποχρεώσεων  που αφορά την περίοδο από 1-10-2010 έως 21-12-2010 προτάθηκε εγγραφή στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ. για το οικονομικό έτος 2012 πίστωσης για την αποπληρωμή της περιόδου αυτής, ενώ οι πληρωμές των εκπαιδευτών από τη δημιουργία του Ε.Ο.Π.Π. και μετά, πραγματοποιούνται από το από το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (πρώην Ι.Δ.ΕΚ.Ε). νομικό πρόσωπο υπαγόμενο στη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης.»



Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις