Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αγρίνιο: «Πήραν φωτιά» τζάκια και ξυλόσομπες

Αγρίνιο: «Πήραν φωτιά» τζάκια και ξυλόσομπες

Κατα 50% αυξημένες οι πωλήσεις ξύλου

Κατά τουλάχιστον 50%  αυξημένες οι πωλήσεις ξύλου στην περιοχή του Αγρινίου, αντίστροφως ανάλογη  η εικόνα στις πωλήσεις πετρελαίου θέρμανσης. Η στροφή στα καυσόξυλα και η αναβίωση της θέρμανσης από τα τζάκια είναι εμφανής.

Πολλοί καταναλωτές, ειδικά στην περιφέρεια αλλά και στα αστικά κέντρα, δημιούργησαν μια νέα αγορά.

Όπως αναφέρει ο «Κόσμος του Επενδυτή», οι πωλήσεις ξύλου είναι φέτος αυξημένες κατά 30%, σύμφωνα με εμπόρους καυσόξυλων που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα ενώ τα ποσοστά στην επαρχία υπερβαίνουν το 70%.

Στο Αγρίνιο και την Αιτωλ/νία η εικόνα δεν είναι διαφορετική αφού μόνο και μόνο η χαρακτηριστική μυρωδιά των καμένων ξύλων, ειδικά από το μεσημέρι και μετά, που είναι διάχυτη παντού δείχνει με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο την φετινή υπερκατανάλωση.

Αυτό ασφαλώς μπορεί να προκαλεί και αλυσιδωτά προβλήματα που σχετίζονται με άλλους πολύ σημαντικούς όμως παράγοντες, όπως το περιβάλλον, η υλοτόμηση που επίσης έχει αυξηθεί κατακόρυφα,  οι έλεγχοι που γίνονται για την πάταξη τυχόν λαθροϋλοτομίας κλπ

Το γεγονός πάντως της αύξησης των χρήσης καυσόξυλων, επιβεβαιώνεται και από τους βενζινοπώλες, που αναφέρουν ότι το 40% των πολυκατοικιών που εξυπηρετούσαν χρόνια, φέτος δεν έβαλαν πετρέλαιο είτε έβαλαν ελάχιστο αναμένοντας τις κρύες μέρες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις