Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

"Πατρινό σαν σήμερα" στη Θεσσαλονίκη

"Πατρινό σαν σήμερα" στη Θεσσαλονίκη

Παρουσιάστηκε στη συμπρωτεύουσα το βιβλίο του Πέτρου Ψωμά

Σε  μία ενδιαφέρουσα συνάντηση Πάτρας και Θεσσαλονίκης εξελίχθηκε η παρουσίαση του βιβλίου «Πατρινό Σαν Σήμερα»  στη συμπρωτεύουσα, το πρωί του περασμένου Σαββάτου 10/12/2011. Οι εκδόσεις «Σύμβουλος» και το βιβλιοπωλείο «Πρωτοπορία» παρουσίασαν στο κοινό της Θεσσαλονίκης το τελευταίο βιβλίο του Πέτρου Ψωμά, σε μία ζεστή εκδήλωση, που συγκέντρωσε Πατρινούς και φίλους της Πάτρας και η οποία ολοκληρώθηκε με συζήτηση για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της Πάτρας.

Για το βιβλίο μίλησαν μια Πατρινή και ένας Θεσσαλονικιός: η Εύα Αθανασοπούλου (πολεοδόμος-χωροτάκτης και συγγραφέας) και ο Παντελής Σιδηρόπουλος (εκπαιδευτικός και φιλίστωρ). Ο συγγραφέας του βιβλίου έκλεισε το πρώτο μέρος της εκδήλωσης, μιλώντας για την έρευνα του και για την Πάτρα, όπως αυτή παρουσιάζεται μέσα στο λεύκωμα του. Ακολούθως ο δημοσιογράφος Δάνος Δανιηλίδης, που είχε την ευθύνη του συντονισμού, έθεσε τις πρώτες ερωτήσεις κι έδωσε τη δυνατότητα στο κοινό να διατυπώσει και τις δικές του.

Το πρωινό του Σαββάτου ολοκληρώθηκε με Πατρινούς, Θεσσαλονικείς και άλλους να μιλούν για την Πάτρα, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης (στον καλαίσθητο χώρο του πρώτου ορόφου της «Πρωτοπορίας», στην παραλιακή λεωφόρο Νίκης) και με τον συγγραφέα να υπογράφει βιβλία του στο κοινό της εκδήλωσης και σε πελάτες του βιβλιοπωλείου.

Υπενθυμίζεται πως το «Πατρινό Σαν Σήμερα» εκδόθηκε στα τέλη του 2010 και έχει ήδη παρουσιαστεί στην Πάτρα (τον Δεκέμβριο του 2010, στην «Αγορά Αργύρη») και στην Αθήνα (τον Μάιο του 2011, στο θέατρο «104» των εκδόσεων Καστανιώτη, στα Εξάρχεια). Πρόκειται για μια καταγραφή 1500 ιστορικών γεγονότων που συνέβησαν στην Πάτρα ή επηρέασαν την ιστορία της.

Η παρουσίαση της Θεσσαλονίκης εντάχθηκε σε μία προσπάθεια εξωστρέφειας Πατρινών συγγραφέων που συμπεριλάμβανε επίσης την παρουσίαση του βιβλίου της Εύας Αθανασοπούλου, «Μέλαν σώμα, λευκό, 1981-2011: τριάντα χρόνια μετά τη νίκη», στα Τρίκαλα (στο βιβλιοπωλείο «Κηρήθρες»), το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, με ομιλητές τον περιφερειολόγο – πολιτικό μηχανικό Θανάση Ζαχαρόπουλο και τον εκπαιδευτικό και συγγραφέα Πέτρο Ψωμά.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture