Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Γέλια αλλά και προβληματισμό προσέφερε στο κοινό της Κάτω Αχαΐας η παράσταση «Πρόταση γάμου»

Γέλια αλλά και προβληματισμό προσέφερε σ...

Βραδιά Τσέχωφ στην Κάτω Αχαΐα

Γέλια αλλά και προβληματισμό προσέφερε στο κοινό  της Κάτω Αχαΐας η παράσταση της κωμωδίας του Άντον  Τσέχωφ «Πρόταση γάμου», που παρουσιάστηκε από το Θεατρικό Εργαστήρι Ιωαννίνων – θίασος «Κύκλος», στα πλαίσια της θεατρικής βραδιάς που διοργάνωσε ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επαγγελματικού Λυκείου Κάτω Αχαΐας (ΕΠΑΛ). Η θεατρική βραδιά ξεκίνησε με τον πολιτιστικό υπεύθυνο Νίκο Κοντόπουλο να ενημερώνει τους θεατές για τον τρόπο που κατέστη δυνατή η πραγματοποίηση της παράστασης – με την ευγενική υποστήριξη και συμβολή επαγγελματιών και επιχειρήσεων της περιοχής μας – αλλά και για τις προσεχείς πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Κατόπιν ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Ανδρέας  Παναγιωτόπουλος σε σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη σημασία του θεάτρου και το ρόλο του στην πρόκληση γόνιμου προβληματισμού πάνω στα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τον άνθρωπο και την κοινωνία, καθώς και στην επιμονή της δημοτικής αρχής στην αναγκαιότητα στήριξης και οργάνωσης παρομοίων εκδηλώσεων.

Στη συνέχεια οι έμπειροι ηθοποιοί του Θεατρικού Εργαστηρίου Ιωαννίνων παρουσιάζοντας τη μικρή σε χρονική διάρκεια – μονόπρακτη – αλλά σπουδαία σε περιεχόμενο φαρσοκωμωδία του μεγάλου Ρώσου δραματουργού διασκέδασαν και συγχρόνως προβλημάτισαν το πολυπληθές κοινό της παράστασης.

Μετά από ένα ολιγόλεπτο διάλειμμα – στο δεύτερο μέρος της βραδιάς – το Θεατρικό Εργαστήρι Ιωαννίνων με «Το κατσαβίδι», ένα λαϊκό έργο προερχόμενο από την παράδοση που «κουβαλούσαν» μαζί τους τα περίφημα «μπουλούκια» των «ηρωικών» εποχών του θεάτρου, σκόρπισε κυριολεκτικά το γέλιο στους θεατές αποσπώντας από αυτούς εύκολα το δυνατό χειροκρότημα.

Την παράσταση θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει προσεχώς, και σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν, το κοινό στα Λουσικά, στο Μαζαράκι και σε άλλες κοινότητες του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture