Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Το Αγωνιστικό Μέτωπο Εργαζομένων Πάτρας επιτείθεται στην ηγεσία του Εργατικού Κέντρου

Το Αγωνιστικό Μέτωπο Εργαζομένων Πάτρας ...

"Να μην επιτρέψουμε το ΕΚΠ να ξαναβρεθεί στα χέρια της παράταξης του κόμματος που ξεκλήρισε όλη τη χώρα"

Ο Παναγιώτης Μιχαλόπουλος και ο Βασίλης Παπασημακόπουλος, μέλη του "Αγωνιστικού Μετώπου Εργαζομένων" σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσαν σχετικά με τις εκλογές του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, αναφέρουν τα εξής: "Βρισκόμαστε σ' ένα περιβάλλον ραγδαίων πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων για την εργατική τάξη, τη χώρα, την ίδια την ΕΕ.

Επιβάλλονται εκβιαστικά διλλήματα σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μονόδρομο ορίζοντας μια κατάσταση τρομαχτική για τους εργαζόμενους όλης της Ελλάδας.

Έχει διαμορφωθεί ένα μαύρο, μνημονιακό μπλοκ εξουσίας γύρω απ' το πρόσωπο του τραπεζίτη Παπαδήμου. Μια κυβέρνηση ανδρεικέλων με τη συμμετοχή ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και τη στήριξη της Δημοκρατικής Συμμαχίας, που σκοπό έχει τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής, που οδηγεί τη χώρα και το λαό με μαθηματική ακρίβεια στη χρεωκοπία και την καταστροφή.

Είναι γνωστές  σε όλους μας οι συνέπειες που έφερε το Μνημόνιο στα δικαιώματα μας. Πετσόκομμα των συντάξεων και των μισθών, επιβολή της εφεδρείας, ελαστικοποίηση της εργασίας, χτύπημα των συλλογικών συμβάσεων, λουκέτα, απολύσεις και διπλασιασμός της ανεργίας, ιδιωτικοποιήσεις και ισοπέδωση κάθε παραγωγικής υποδομής.

Ένας πόλεμος ασταμάτητος με στόχο την υποδούλωση όλης της χώρας, όλου του λαού στα σχέδια της γερμανοκίνητης Ευρωζώνης. Τα νιάτα αναζητούν ξένες πατρίδες και η μετανάστευση φουντώνει συνεχώς σαν επιλογή απελπισίας μέσα σε κάθε σπίτι.

Ποτέ άλλοτε τις τελευταίες δεκαετίες δεν έφτασε τόσο χαμηλά το βιοτικό επίπεδο του εργαζόμενου. Πλάι σε όλα αυτά, τα χαράτσια και η κρατική φορομπηξία σε όλα τα αγαθά και σε κάθε βιός που έχουμε, αποτελειώνει το έργο της αδίστακτης Κυβέρνησης.

Παρόλα αυτά, ο λαός και οι εργαζόμενοι έδωσαν και δίνουν αγώνες αντίστασης και ελπίδας, κάνοντας την οργή περήφανη διακήρυξη αξιοπρέπειας, στις πλατείες όλης της χώρας, στις μεγάλες παλλαϊκές απεργίες, στις διαδηλώσεις ανυπακοής απέναντι στα χαράτσια, στους δρόμους του «ΟΧΙ» στις εθνικές μας εορτές, στις πορείες του Πολυτεχνείου.

Παντού η εργατική τάξη έδωσε βροντερό παρόν, από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, συμμετέχοντας με άλλους εκατομμύρια συμπολίτες μας στα ραντεβού της αγανάκτησης και της δημοκρατίας.

Όσοι βρεθήκαμε  σε όλους αυτούς τους αγώνες, όσοι συμφωνούμε πως και η κυβέρνηση Παπαδήμου  πρέπει να φύγει το γρηγορότερο, όσοι συμφωνούμε πως η τρόικα, το μνημόνιο και η επιτήρηση πρέπει να βρουν την αντίσταση όλου του λαού, έχουμε υποχρέωση να συναντηθούμε και να δημιουργήσουμε και στην πόλη μας ένα συνδικαλιστικό μετερίζι αγώνα.

Ένα μετερίζι που θα βρεθεί στο πλάι των λαϊκών αγώνων ενάντια στο πολιτικό σύστημα της τρόικα, που θα νοιαστεί να φτάσει παντού η αλληλεγγύη των εργαζόμενων, των άνεργων, των συνταξιούχων απέναντι στο τέρας της ανεργίας, της ανέχειας, της πείνας που έρχεται.

Είναι σήμερα πιο ώριμο από ποτέ να ενωθούμε και να διαμορφώσουμε ένα συνδικαλιστικό μέτωπο που θα προσπαθεί ενεργητικά με το παράδειγμά του να αντιστρέψει την κατάσταση που έχει επιβάλλει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΚΕ στο συνδικαλιστικό κίνημα. Συμπλέοντας με την κυβερνητική πολιτική, η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ έχει δώσει πολλές φορές εξετάσεις στο πώς εκτονώνονται οι αγώνες του λαού.

Διαπρέπει στην μετατροπή της δυσαρέσκειας σε απογοήτευση και στην απαξίωση των συλλογικών διαδικασιών, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να χάσουν την εμπιστοσύνη στα σωματεία τους και στο συλλογικό αγώνα.

Εμείς έχουμε έναν και μόνο στόχο: την ενεργοποίηση του εργαζόμενου κόσμου μέσα από  τα συνδικάτα και την αποτελεσματική οργάνωση της πάλης του απέναντι σ' αυτή την πολιτική που μας οδηγεί στην καταστροφή. Και αυτό θα το πετύχουμε μέσα από τη συμμετοχή και τη δημοκρατική λειτουργία.

Να τελειώνουμε με τους συνδικαλιστές-εργατοπατέρες που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους, χωρίς τους εργαζόμενους. Δεσμευόμαστε σε μια λειτουργία τέτοια που η οποιαδήποτε απόφαση θα είναι συλλογική και όχι προϊόν προσωπικής στρατηγικής τυχόν εκπροσώπου μας στο Εργατικό Κέντρο.

Να μην επιτρέψουμε το Εργατικό Κέντρο Πάτρας να ξαναβρεθεί στα χέρια της παράταξης του κόμματος που ξεκλήρισε όλη  τη χώρα! Θα είναι μεγάλη προοδευτική  προσφορά του καθένα μας στην εργατική τάξη της πόλης μας και στην συνείδηση μας, να περάσει η ηγεμονία της ΠΑΣΚΕ στο χρονοντούλαπο του ΕΚΠ. Να συμβάλλουμε αποφασιστικά στο ξεκίνημα μιας διαφορετικής πορείας στα συνδικαλιστικά πράγματα της πόλης μας.

Συνάδελφοι, στις σημερινές συνθήκες οι εργαζόμενοι απαιτούν ν' αλλάξουν οι συσχετισμοί στο συνδικαλιστικό κίνημα, καθώς τα περιθώρια στενεύουν. Ας μην υποταχτούμε στους μικροπολιτικούς σχεδιασμούς και στη “μάχη της καρέκλας”. Πρέπει να τολμήσουμε, πρέπει να ενωθούμε, πρέπει να αντισταθούμε, πρέπει να ξανακάνουμε το Εργατικό Κέντρο, σπίτι των εργαζόμενων, σπίτι της αντίστασής μας!"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις