Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Μπάσκετ: ΑΕΚ, Άρης και ΠΑΟΚ 4 στροφές πριν τα play-off του Τσάμπιονς Λιγκ

Μπάσκετ: ΑΕΚ, Άρης και ΠΑΟΚ 4 στροφές πρ...

Την αρχή κάνει σήμερα ο "δικέφαλος" του βορρά

Mε τις αναμετρήσεις της 11ης αγωνιστικής συνεχίζεται το Basketball Champions League για ΑΕΚ, Άρη και ΠΑΟΚ. Πρώτος ρίχνεται στη μάχη ο «Δικέφαλος του Βορρά» απέναντι στη γαλλική Σαλόν απόψε  (19:30), ενώ αύριο η ΑΕΚ αντιμετωπίζει στην Πολωνία την ουραγό Ρόζα Ράντομ (19:30) και ο Άρης βρίσκει στο δρόμο του τη Βόννη, επί γερμανικού εδάφους στις 21:00.

Σήμερα  στις 19:30, υποδέχεται τη γαλλική Σαλόν ο ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» προέρχεται από 2 σερί νίκες στο Champions League με Γκαζιαντέπ (65-77) και Ορλαντίνα (79-61) και, αν επικρατήσει της Σαλόν, την «πιάνει» στη βαθμολογία, στην προσπάθειά του να πάρει μια θέση στην πρώτη τετράδα του Β΄ ομίλου.

Η Σαλόν προέρχεται από μία σπουδαία νίκη για την 16η αγωνιστική της LNB, καθώς επικράτησε της Βιλερμπάν με 84-52. Μετά τη νίκη επί του Πανιωνίου, ο ΠΑΟΚ άρχισε την προετοιμασία για τον ευρωπαϊκό αγώνα του με πολλές απουσίες πάντως. Από την προπόνηση της Κυριακής (14/1) απόντες ήταν οι Αντώνης Κόνιαρης και Φιλ Γκος, με συμπτώματα ίωσης.

Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης, μετά τον τραυματισμό του στο ξεκίνημα του αγώνα με τον Πανιώνιο, υποβλήθηκε σε εξετάσεις (υπέρηχο), από τα αποτελέσματα του οποίου θα αποφασιστεί ο τρόπος με τον οποίο θα αντιμετωπιστούν οι ενοχλήσεις που αισθάνεται στους προσαγωγούς.

Εκτός προπόνησης έμεινε και ο Λάκι Τζόουνς, ο οποίος τραυματίστηκε σε προσπάθειά του να σώσει μία μπάλα στη διάρκεια του πρώτου μέρους του αγώνα του Σαββάτου (13/1). Ο Αμερικανός αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο για προληπτικούς λόγους έμεινε εκτός προγράμματος.

Μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό στο ελληνικό πρωτάθλημα, η ΑΕΚ ταξιδεύει στην Πολωνία για τον αγώνα με την ουραγό του Γ΄ ομίλου, Ρόζα Ράντομ. Το τζάμπολ της αναμέτρησης έχει οριστεί για τις 19:30 την Τετάρτη (17/1). Η ΑΕΚ μετρά 5 νίκες, 5 ήττες στη διοργάνωση (15β.), ενώ η γηπεδούχος της 11ης αγωνιστικής έχει γευτεί μόλις μία φορά σε 10 αγώνες τη χαρά της νίκης.

Στη Βόννη, απέναντι στην ομώνυμη ομάδα, αγωνίζεται ο Άρης την Τετάρτη (17/1, 21:00). Το πρόσφατο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας της Θεσσαλονίκης, Μπράις Ντουβιέρ, βρίσκεται από το βράδυ της Κυριακής (14/1) στη Θεσσαλονίκη και υπολογίζεται από τον Παναγιώτη Γιαννάκη για τους ευρωπαϊκούς αγώνες.

Η Βόννη βρίσκεται στην τελευταία θέση του Δ΄ ομίλου, με τον Άρη να έχει μία περισσότερη νίκη από την αντίπαλό του. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης θέλει να αφήσει πίσω την ήττα από το Ρέθυμνο (80-73) για την Α1 και να αυξήσει σε 5 τα ροζ φύλλα αγώνα στο Champions League.

Το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής του Basketball Champions League έχει ως εξής:

11η Αγωνιστική (16-17/1/2017)

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

Τρίτη, 16/1

Γιουβέντους (Λιθουανία)-Ενισέι (Ρωσία)

Μονακό (Γαλλία)-Σάσαρι (Ιταλία)

Χαποέλ Χολόν (Ισραήλ)-Καρσίγιακα (Τουρκία)

Μούρθια (Ισπανία)-Όλντενμπουργκ (Γερμανία)

Β΄ ΌΜΙΛΟΣ

Τρίτη, 16/1

ΠΑΟΚ (ΕΛΛΑΔΑ)-Σαλόν (Γαλλία)    19:30

Λούντβιγκσμπουργκ (Γερμανία)-Βέντσπιλς (Λετονία)

Ορλαντίνα (Ιταλία)-Τενερίφη (Ισπανία)

Τετάρτη, 17/1

Γκαζιαντέπ (Τουρκία)-Νεπτούνας (Λιθουανία)

Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ

Τετάρτη, 17/1

Ρόζα Ράντομ (Πολωνία)-ΑΕΚ (ΕΛΛΑΔΑ)      19:30

Μπαϊρόιτ (Γερμανία)-Μπάνβιτ (Τουρκία)

Στρασμπούρ (Γαλλία)-Βενέτσια (Ιταλία)

Ολίμπια Λιουμπλιάνα (Σλοβενία)-Εστουντιάντες (Ισπανία)

Δ΄ ΟΜΙΛΟΣ

Τρίτη 16/1

Μπεσίκτας (Τουρκία)-Νίμπουρκ (Τσεχία)

Τετάρτη, 17/1

Βόννη (Γερμανία)-Άρης (ΕΛΛΑΔΑ)    21:00

Οστάνδη (Βέλγιο)-Ναντέρ (Γαλλία)

Αβελίνο (Ιταλία)-Ζιέλονα Γκόρα (Πολωνία)

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπάσκετ: Ήττα της ΑΕΚ στην Τουρκία για το Τσάμπιονς Λιγκ

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports