Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Πινγκ πονγκ: Με το δεξί ξεκίνησε η νεοσύστατη ομάδα της Ανδραβίδας

Πινγκ πονγκ: Με το δεξί ξεκίνησε η νεοσύ...

Επικράτησε με 5-1 του ΠΚΕ ΟΤΕ Πάτρας

Η νεοσύστατη ομάδα πινγκ πονγκ της Ανδραβίδας ξεκίνησε με το δεξί στην αγωνιστική πρεμιέρα του πρωταθλήματος Δυτικής Ελλάδας της ΠΟΦΕπΑ. Το περασμένο Σάββατο στις 21 Οκτωβρίου αντιμετώπισε ως φιλοξενούμενη την δυνατή ομάδα του ΠΚΕ ΟΤΕ Πάτρας και επικράτησε άνετα με σκορ 5-1.

Η ανακοίνωση:

«Μόλις τέθηκαν οι βάσεις για μια ισχυρή παρουσία στο χώρο με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, στο ρόστερ της ομάδας συγκαταλέγονται οι παίκτες: Αφοι Δημάκη Γιάννης & Γιώργος, Αγγελάτος Κώστας, Σαφρίδης Τάσος, Αντίοχος Κώστας, Γαβριελάτος Παύλος, Κουφόπουλος Δημήτρης & Κλαμπάνος Κώστας.

Επιδίωξη αποτελεί η προσέλκυση παιδιών αλλά και ενήλικων ατόμων ώστε να μπορέσουν αρχικά να γνωρίσουν το δημοφιλέστερο άθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης το οποίο παίζεται σε εσωτερικό χώρο, απαιτεί σχετικά μικρό κόστος εξοπλισμού, δεν έχει σωματική επαφή με τον αντίπαλο και παρουσιάζει πολύ χαμηλό κίνδυνο τραυματισμών.

Η μικρή περιοχή του τραπεζιού, ο περιορισμένος χρόνος αντίδρασης κάνουν το παιχνίδι αρκετά σύνθετο και δύσκολο, ενώ απαιτείται καλή φυσική κατάσταση. Στα πλεονεκτήματα συγκαταλέγονται:

- ο σχεδιασμός στρατηγικών και οι λήψεις αποφάσεων σε δέκατα του δευτερολέπτου

- η βελτίωση των αντανακλαστικών,

- ο συντονισμός χεριού-ματιού,

- η ισορροπία,

- εκγύμναση των μυών στο άνω και κάτω μέρος του σώματος ως αερόβια προπόνηση.

Ως ταυτόχρονη διανοητική άσκηση αυξάνει τα επίπεδα των ορμονών κρατώντας τον εγκέφαλο σε εγρήγορση και νεαρό.

Σε πιο προχωρημένα στάδια ως κατεξοχήν τεχνικό άθλημα είναι φυσικό να υπάρχουν αθλητές με διαφορετικό στυλ παιχνιδιού και ιδιομορφίες οι οποίοι αν επιθυμούν διακρίσεις θα πρέπει διαρκώς να βελτιώνονται και εξελίσσονται.

Στους μελλοντικούς στόχους της ομάδας είναι η προμήθεια προπονητικού & αγωνιστικού εξοπλισμού περιλαμβάνοντας τραπέζια & ένα Robot εκμάθησης. Επιθυμία αποτελεί η τοπική κοινωνία να αγκαλιάσει αυτή την σημαντική προσπάθεια που έχει καταβληθεί από τον αρχηγό Δημάκη Γιάννη στηρίζοντας και οικονομικά ενισχύοντας τα επόμενα βήματα.

Για να ξεκινήσετε το άθλημα απλά επισκεφτείτε μας στο χώρο διεξαγωγής προπονήσεων στο Λύκειο της Ανδραβίδας τις ημέρες Δευτέρα, Τετάρτη & Παρασκευή ώρες 18.00-21.00 όπου με τη βοήθεια έμπειρων προπονητών θα σας ενημερώσουμε και καθοδηγήσουμε.

Πληροφορίες: Δημάκης Γιάννης Κιν. 6977 071557»

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πινγκ πονγκ: Στην τρίτη θέση της Α2 "σκαρφάλωσε" ο Ίφιτος Πατρών

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports