Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Πόλο: Φιλική ήττα για την Εθνική γυναικών από την Ιταλία

Πόλο: Φιλική ήττα για την Εθνική γυναικώ...

Η Εθνική ομάδα ηττήθηκε με 11-10

Σε ένα φιλικό παιχνίδι «ειδικών συνθηκών», η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των γυναικών ηττήθηκε με 11-10 από την αντίστοιχη της Ιταλίας στο πλαίσιο της κοινής τους προετοιμασίας που λαμβάνει χώρα στην Ιμπέρια. Το αντιπροσωπετικό μας συγκρότημα εκτός από την ασημένια ολυμπιονίκη του Ρίο Ντε Τζανέιρο Εθνική Ιταλίας, είχε να αντιμετωπίσει και τους διαιτητές της αναμέτρησης Σαβαρέσε και Μπιάνκο, οι οποίοι έκαναν ότι ήταν δυνατό για να κερδίσει η «Σεταρόσα».

Η Εθνική ομάδα δέχθηκε 19 (!) ποινές (7/19 οι Ιταλίδες στον παραπάνω) και κέρδισε μόλις 7 (4/7 για τη δική μας ομάδα).

Το παιχνίδι ξεκίνησε καλά για τις αθλήτριες της Εθνικής, αφού προηγήθηκαν με τη συμπλήρωση οκτώ λεπτών αγώνα με 4-3. Στο δεύτερο οκτάλεπτο οι Ιταλίδες με ένα μικρό σερί 2-0 πήραν το προβάδισμα με 5-4, όμως δύο γκολ των Τσουκαλά και Ξενάκη έστειλαν την Εθνική μας προηγούμενη στην ανάπαυλα με 6-5.

Στο δεύτερο μισό του αγώνα η πίεση των Ιταλίδων πακτριών και των συμπατριωτών τους διαιτητών έγινε ασφυκτική. Με ένα επιμέρους 4-1 οι παίκτριες του Φάμπιο Κόντι πέρασαν μπροστά με 9-7, όμως τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη.

Με δικό τους σερί 3-0 στα πέντε πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου ανέκτησαν το προβάδισμα στο σκορ (10-9), όμως δύο γκολ των Κουεϊρόλο και Ταμπάνι (0:32 πριν τη λήξη) χάρισαν τη νίκη στις Ιταλίδες.

Πάντως, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έδειξε για ακόμη μία φορά πως μπορεί να κοιτάξει στα μάτια οποιονδήποτε αντίπαλο, αφού το έκανε και κόντρα στην ασημένια ολυμπιονίκη του Ρίο, Ιταλία, ενώ το είχε κάνει και στο προηγούμενο διεθνές τουρνουά του Κουνσάν που συμμετείχε.

Τα οκτάλεπτα: 3-4, 2-2, 4-1, 2-3

Ιταλία (Φάμπιο Κόντι): Γκορλέρο, Ταμπάνι 1, Γκρανιολάτι, Κουεϊρόλο 2, Ραντίκι 1, Αεϊόλο 1, Πικότσι 1, Μπιανκόνι 1, Έμολο 1, Γκαλάρντι, Κότι 2, Ντάριο 1, Λάβι, Μπαρζόν, Μίλιο

Ελλάδα (Γιώργος Μορφέσης): Κούβδου, Τσουκαλά 2, Διαμαντοπούλου Β., Ελευθεριάδου 2, Πλευρίτου Μ., Αβραμίδου, Ασημάκη 1, Πρωτοπαπά, Χυδηριώτη, Μανωλιουδάκη 1, Πλευρίτου Ελ. 1, Ξενάκη 2, Διαμαντοπούλου Χ., Πάτρα, Κώτσια 1

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόλο: Τρία στα τρία για την Εθνική γυναικών στο διεθνές τουρνουά της Κίνας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports