Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Μπάσκετ: Επιτυχημένη η παρθενική παρουσία του Προμηθέα στην Α1 Εθνική

Μπάσκετ: Επιτυχημένη η παρθενική παρουσί...

Έμεινε άνετα στην κατηγορία, ενώ πάλεψε για τα πλέι οφ

O Προμηθέας έκανε φέτος την παρθενική του παρουσία στην Α1 Εθνική μπάκετ των ανδρών, όπου διεκδίκησε μέχρι την τελευταία στιγμή την πρόκρισή του στα πλέι οφ της διοργάνωσης. Η ήττα όμως από τον Κόροιβο στην καυτή Αμαλιάδα στο φινάλε του στέρησε το όνειρο των πλέι οφ.

Ωστόσο μόνο επτιυχημένη μπορεί να θεωρηθεί η πρώτη παρουσία της πατρινής ομάδας στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ.

Ο Προμηθέας ξεκίνησε με τον Νίκο Βετούλα στον πάγκο του και τελείωσε την σεζόν με τον Βαγγέλη Αγγελου, με τον οποίο  ολοκληρώθηκε η συνεργασία, ενώ αλλαγές υπήρξαν και στο ρόστερ.

Η χρονιά είναι επιτυχημένη, αν και υπάρχει μία μικρή πικρία για την μη είσοδο στα πλέι όφ, αλλά και πείσμα για να υλοποιηθεί αυτό στο μέλλον.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα μπάσκετ του Προμηθέα αγωνίστηκε για πρώτη φορά την σεζόν 1986-87 στην Γ’ ΕΣΚΑ-Η και το 2016 στην μεγάλη κατηγοράι του μπάσκετ.

Συγκεκριμένα η ανοδική πορεία του άρχισε από το 2007, που προβιβάστηκε από την Γ’ ΕΣΚΑ-Η στην Β’. Σε εθνική κατηγορία, την Γ’ Εθνική, αγωνίστηκε για πρώτη φορά την σεζόν 2013-14.

Στην μόλις πρώτη συμμετοχή της στην Γ’ Εθνική κατέκτησε την πρώτη θέση του πρώτου νότιου ομίλου της κατηγορίας και προβιβάστηκε στην Β’ Εθνική.

 

Ακολούθησε νέα άνοδος από την Β’ Εθνική στην Α2. Ο Προμηθέας κατέκτησε την πρώτη θέση του Βόρειου Ομίλου της Β’ Εθνικής της σεζόν 2014-15 και την αγωνιστική χρονιά 2015-16 συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Α2, στο οποίο τερμάτισε στην τρίτη θέση της τελικής βαθμολογίας.

Μετά την άρνηση του Φάρου να αγωνιστεί στην Basket League ο Προμηθέας έγινε η τρίτη ομάδα της Πάτρας μετά τον Απόλλωνα Carna και την Ολυμπιάδα με παρουσία στα «σαλόνια» του ελληνικού μπάσκετ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports