Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Πώς έφτασε η Παναχαϊκή στην άνοδο-Μια αναδρομή στην αγωνιστική πορεία του «κοκκινόμαυρου» τρένου

Πώς έφτασε η Παναχαϊκή στην άνοδο-Μια αν...
Μάτσας Ηλίας

Τα σημαντικότερα σημεία της φετινής χρονιάς που έφερε την πολυπόθητη άνοδο

Η Παναχαϊκή κατάφερε να εξασφαλίσει την πολυπόθητη άνοδό της στις επαγγελματικές κατηγορίες, τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος της Γ΄Εθνικής. Η προσπάθεια ξεκίνησε στις αρχές Αυγούστου, όταν το ρόστερ που συγκέντρωσε σε χρόνο ρεκόρ η Παναχαϊκή Συμμαχία, συναντήθηκε για πρώτη φορά και αναχώρησε για προετοιμασία.

Τέσσερις μόλις εβδομάδες μετά, η Παναχαϊκή έδωσε το πρώτο της επίσημο παιχνίδι στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο με τον Παναργειακό.

Νικηφόρο ξεκίνημα για τους «κοκκινόμαυρους», που κατάφεραν μέχρι και σήμερα να κρατήσουν αήττητη την έδρα τους, χάνοντας την νίκη μόνο, στο εντυπωσιακό παιχνίδι με την Χαλκίδα που ενώ βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 1-3, κατάφεραν στις καθυστερήσεις να φέρουν το ματς «τούμπα» και στο ντέρμπι με τον δεύτερο ΠΑΟ Βάρδας(0-0).

Η πρώτη εκτός έδρας απώλεια για την Παναχαϊκή, ήρθε στην πρώτη κιόλας «έξοδο», στην δύσκολη έδρα του Αιολικού στην Μυτιλήνη, ενώ από εκείνη την μέρα ξεκίνησε και ένα σερί συνεχόμενων εκτός έδρας νικών που «σταμάτησε» στην Τρίπολη.

Οι «κοκκινόμαυροι» γνώρισαν στην Αρκαδική πόλη την πρώτη τους ήττα στο πρωτάθλημα από τον τοπικό Παναρκαδικό. Χαρακτηριστικό της κυριαρχίας της Παναχαϊκής στο πρωτάθλημα είναι ότι η πρώτη παραβίαση της εστίας της ήρθε στην 8η αγωνιστική, όταν και οι «κοκκινόμαυροι» επέστρεψαν στην ιστορική τους έδρας στην Αγυιά, για να αντιμετωπίσουν το Λουτράκι.

Η Παναχαϊκή έφτασε την διαφορά από τους διώκτες της σε διψήφια διαφορά από νωρίς και ουσιαστικά «κινδύνεψε» μόνο όταν πραγματοποίησε το «κακό» της διάστημα, απόρροια και της σύντομης προετοιμασίας που είχε η ομάδα, που έπαιζε στα «κόκκινα» από την αρχή της χρονιάς.

Σε αυτό το διάστημα, στα τέλη Γενάρη, η Παναχαϊκή έχασε τον στόχο του Κυπέλλου (με ήττα στον τελικό από την Αχαϊκή), ενώ «στραβοπάτησε» στην έδρα του Παναργειακού και της Αχαϊκής, ξανά.

Ενδιάμεσα είχε έρθει και λευκή ισοπαλία στην Αγυιά με τον ΠΑΟ Βάρδας, που έφερε και τις πρώτες και μοναδικές, «γκρίνιες» στις τάξεις του κόσμου.

Από τότε η Παναχαϊκή δεν ξανακοίταξε ποτέ πίσω της, και 8 μήνες μετά το ξεκίνημα της πολύ μεγάλης προσπάθειας για επιστροφή της ιστορικής ομάδας εκεί που αξίζει, έγινε το πρώτο βήμα και μάλιστα με σχετική άνεση, όντας 13 βαθμούς μπροστά, 4 «στροφές» πριν το φινάλε.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρωταθλήτρια η Παναχαϊκή! Έγινε το πρώτο βήμα για την ιστορική επιστροφή!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports