Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Στίβος: Έπιασε το όριο ο Σταματόγιαννης

Στίβος: Έπιασε το όριο ο Σταματόγιαννης

Πανελλήνιο ρεκόρ ο Μουζενίδης

Φοβερός αγώνας έγινε στη σφαιροβολία των ανδρών, σε έναν από τους καλύτερους τελικούς στην ιστορία της διοργάνωσης, τα τελευταία χρόνια. Ο Μιχάλης Σταματόγιαννης ήταν σε τρελά κέφια και κατάφερε να στείλει τη σφαίρα στα 20,22 μ. στην έκτη του βολή.

Έτσι εξασφάλισε τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου.

Παράλληλα έδειξε εξαιρετική σταθερότητα σε βολές πάνω από τα 19,00 μέτρα. Ο 35χρονος ξεκίνησε τον αγώνα του με 19,10 μ. και συνέχισε με 19,42 μ., 19,68 μ., 19,36 μ., 9,70 μ. και 20,22 μέτρα.

Πολύ καλό αγώνα έκανε και ο Νίκος Σκαρβέλης, που ακολούθησε στη δεύτερη θέση με 19,12 μ., από την τρίτη του βολή.  Τρίτος με επίσης πολύ καλή εμφάνιση ήταν ο Τάσος Λατιφλάρι με 18,36 μέτρα.

Ο αθλητής του Κένταυρου Χαλκδικής έπιασε παράλληλα και το όριο για το Ευρωπαικό Πρωτάθλημα Κ20, που θα γίνει το καλοκαίρι στο Μπίντγκοζ

"Ηταν εξαιρετικός αγώνας με πέντε αθλητές πάνω από τα 18,00 μέτρα. Ημουν ήρεμος δεν βιάστηκα καθόλου και κατάφερα να κάνω πολύ καλό αγώνα", είπε ο έμπειρος ρίπτης. Από την πλευρά του ο Λατιφλάρι, τόνισε: "Εχουμε πολύ δρόμο μπροστά, αφού πρέπει να προετοιμαστούμε για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 ετών",

Ο Οδυσσέας Μουζενίδη κατάφερε για μία ακόμη φορά να είναι πρωταγωνιστής σε μια διοργάνωση, έστω κι αν αγωνιζόταν κόντρα σε μεγαλύτερους αντιπάλους του.

Ο έφηβος αθλητής βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας του (με αντρική σφαίρα) καθώς είχε καλύτερη βολή στα 18,30 μ. και άφησε στην ιστορία το ρεκόρ του Μιχάλη Σταματόγιαννη, το οποίο ήταν 18,00 μ. από τις 18/2/2001.

Η Χάιδω Αλεξούλη άρχισε να βρίσκει ρυθμό και να πλησιάζει όλο και περισσότερο το όριο συμμετοχής για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου.

Η αθλήτρια από τη Λάρισα «προσγειώθηκε» δύο φορές στα 6,46 μ. και βελτίωσε το ρεκόρ της στον κλειστό στίβο, το οποίο ήταν 6,39 μέτρα. Η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι είχε ένα ακόμη έγκυρο άλμα στα 6,13 μέτρα.

«Αρχίζω να βρίσκω ρυθμό, καθώς στους πρώτους μου αγώνες στη σεζόν είχα πρόβλημα με τη φορά μου. Έχω ακόμη έναν αγώνα και πιστεύω πως θα καταφέρω να πιάσω το όριο για το Βελιγράδι», είπε η Αλεξούλη.

Δεύτερη με 6,21 μ. και νέο ατομικό ρεκόρ στον κλειστό για την Εφη Κολοκυθά και τρίτη η  Ανδριάνα Γράβαλου με 6,05 μέτρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νικητής αναδείχθηκε ο Μιχάλης Σταματόγιαννης

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports