Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, ο πρώτος έλληνας στην ΕΛΙΤ της Εθνικής Ακαδημίας Μηχανικών των ΗΠΑ - Το thebest.gr μίλησε μαζί του - ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ

Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, ο πρ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Μπήκαμε στο εργαστήριο του καθηγητή

Ο καθηγητής του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών Κωνσταντίνος Γ. Βαγενάς, τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, εξελέγη ως αλλοδαπό μέλος (foreign member) της Εθνικής Ακαδημίας Μηχανικών των ΗΠΑ. Το thebest.gr πήγε στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στο κτίριο χημικών μηχανικών και συνάντησε τον διακεκριμένο επιστήμονα και την ομάδα του, στο εργαστήριό τους.

Ο τίτλος είναι εξαιρετικά τιμητικός για Έλληνα επιστήμονα, καθώς από τα 22 εκλεγέντα μέλη από την αλλοδαπή (μη Αμερικανών) τη φετινή χρονιά, ο κ. Βαγενάς είναι ο μόνος επιστήμονας από την Ελλάδα.

Είναι η πρώτη φορά κατά την οποία Έλληνας που ζει στη χώρα μας, εξελέγη με τη συγκεκριμένη ιδιότητα στην National Academy of Engineering. Την περσινή χρονιά, στην ίδια Ακαδημία είχε εκλεγεί ως μέλος (member) ο κ. Δώρος Θεοδώρου, πρώην καθηγητής του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η μακρόχρονη και ιδιαίτερα γόνιμη συνεργασία του Πανεπιστημίου Πατρων με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (ΚΕΣ) του Πανεπιστημίου Harvard συνεχίζεται. Την περίοδο αυτή προκηρύχθηκαν δύο υποτροφίες για φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών, προκειμένου να συμμετάσχουν στο θερινό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Harvard στην Ελλάδα, που θα διεξαχθεί στο Ναύπλιο και τη Θεσσαλονίκη το διάστημα: 26 Ιουνίου έως 30 Ιουλίου 2017.

Οι υποτροφίες, ύψους 5.025 δολαρίων Η.Π.Α. έκαστη, προσφέρονται από κοινού, από το ΚΕΣ του Πανεπιστημίου Harvard και από το Πανεπιστήμιο Πατρών (ΕΛΚΕ), και απευθύνονται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών, καθώς και του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών, που εδρεύει στο Αγρίνιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Πανεπιστήμιο Πατρών είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας που συμμετέχει σε αυτή τη συνεργασία. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις