Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Μπάσκετ: Ήττα αποκλεισμός από τον Κύπελλο για τον Απόλλων Carna

Μπάσκετ: Ήττα αποκλεισμός από τον Κύπελλ...

Οι μελανόλευκοι ηττήθηκαν από τον Κόροιβο στην Περιβόλα με 88-82

Σε μια συναρπαστική αναμέτρηση που κρίθηκε στις λεπτομέρειες ο Κόροιβος Αμαλιάδας «άλωσε» την Περιβόλα και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Η ομάδα της Αμαλιάδας επιβλήθηκε του Απόλλων Carna με 88-82.

Στην επόμενη φάση ο Κόροιβος θα αντιμετωπίσει την έταιρη ομάδα της Πάτρας, τον Προμηθέα στην Αμαλιάδα. Ο αγώνας θα διεξαχθεί το Σάββατο και ο νικητής θα πάρει και το εισιτήριο για τα προημιτελικά όπου θα συναντήσει την ΑΕΚ.

Την έκπληξη στο Κύπελλο Ελλάδος έκανε ο Κόροιβος, ο οποίος ξεπέρασε το εμπόδιο του Απόλλωνα Πατρών και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος. Η ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου επικράτησε αυτής του Κώστα Μέξα στην "Περιβόλα" (88-82), παρά το γεγονός ότι την ακολουθούσε η ταμπέλα του αουτσάιντερ.

Από νωρίς, οι φιλοξενούμενοι έβαλαν δύσκολα στους γηπεδούχους, αποδεικνύοντας πως δεν επρόκειτο να πετάξουν λευκή πετσέτα, πόσω μάλλον να παραδοθούν άνευ... μάχης. Οι παίκτες του Ντίνου Καλαμπάκου μπήκαν αποφασισμένοι να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να μετατρέψουν το παιχνίδι σε ντέρμπι. Κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο τέλος του α' δεκαλέπτου (18-19), το οποίο διατήρησαν στη συνέχεια, έστω κι αν χρειάστηκαν το τρίποντο του Άντρεα Μιλουτίνοβιτς από τα 20 μέτρα. Ο παίκτης του Κοροίβου σκόραρε για τρεις στην εκπνοή του ημιχρόνου, στέλνοντας την ομάδα του στα αποδυτήρια με +1 (37-38).

Στο β' μέρος, το  άγχος φάνηκε να "πνίγει" τους παίκτες του Απόλλωνα Πατρών, οι οποίοι είδαν τους φιλοξενούμενους να φτάνουν μέχρι το +10 (44-54 στο 25') και αργότερα μέχρι το +11 (67-78 στο 34'). Οι προσπάθειες των "μελανόλευκων" για ανατροπή δεν σταμάτησαν πάντως, με τον Διαμαντή Σλαφτσάκη να σκοράρει συνεχόμενα προσωπικά καλάθια και τον Κρις Τζόουνς να φέρνει τα πάνω κάτω (80-78 στο 38').

Στην τελική ευθεία του αγώνα όμως, ο Κόροιβος ήταν αυτός που παρουσιάστηκε πιο ψύχραιμος και έτοιμος να "αρπάξει" τη νίκη, με τους παίκτες του να ευστοχούν στις ελεύθερες βολές που εκτέλεσαν στα τελευταία δευτερόλεπτα. Κάπως έτσι, προέκυψε το τελικό +6 (82-88) το οποίο τους στέλνει στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Τα δεκάλεπτα: 17-18, 37-38, 56-61, 82-88.

Απόλλων Πάτρας (Κώστας Μέξας): Τζόουνς 28, Βεργίνης 9, Σλαφτσάκης 8, Τσιάρας 13, Μπαζίνας, Καλινόσκι 14, Ναούμης, Μπάβτσιτς 4, Ράσελ 4, Κουζέλογλου, Κόμπινς 4, Διαμαντάκος

Κόροιβος Αμαλιάδας (Ντίνος Καλαμπάκος): Σαχπατζιδης 7, Μπράουν 22, Μιλουτινοβιτς 14, Χολ 16, Γκότσερ 12, Σπυριδωνιδης 2,  Μπεκρής, Γκαντζος, Μιχαλογλου 3, Χατζηνικολας 8, Αθανασοπουλος

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπάσκετ: Ο Προμηθέας περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του στο κύπελλο

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports