Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

WRC: Νίκη έκπληξη από τον Κρις Μικ στην Φιλανδία

WRC: Νίκη έκπληξη από τον Κρις Μικ στην Φιλανδία

Έγινε ο πρώτος Βρετανός που κερδίζει αυτό το Ράλι

Ο Κρις Μικ ήταν ο μεγάλος νικητής στο Ράλι Φινλανδίας αφήνοντας δεύτερο τον Γιάρι Μάτι Λάτβαλα. Τρίτος ο Κρεγκ Μπριν.

Ο Kris Meeke πέρασε στην ιστορία ως ένας από τους μόλις έξι συνολικά μη Σκανδιναβούς οδηγούς που έχουν καταφέρει να νικήσουν το Ράλι Φινλανδίας, έναν από τους πιο ιστορικούς αγώνες στην ιστορία του σπορ.

Πρόσθεσε το όνομά του δίπλα σε αυτά των Carlos Sainz, Didier Auriol, Markko Martin, Sebastien Loeb & Sebastien Ogier που έχουν καταφέρει να νικήσουν μέσα στο "άντρο" των Σκανδιναβών...

Ο 37χρονος οδηγός της Abu Dhabi Total WRT είναι, μάλιστα, ο πρώτος Βρετανός που καταφέρνει να νικήσει μέσα στο σπίτι των Φινλανδών. Παράλληλα, είναι μόλις ο δεύτερος οδηγός φέτος που έχει κερδίσει δύο αγώνες, μετά τον Sebastien Ogier.

Και όλα αυτά ενώ έχει λάβει μέρος μόλις στους τέσσερις από τους οκτώ αγώνες που έχουν διεξαχθεί μέχρι στιγμής! Η πρώτη του νίκη ήρθε στην Πορτογαλία και η δεύτερη στις ταχύτατες φινλανδικές διαδρομές.

Ο Βορειο-Ιρλανδός πραγματοποίησε τρομερή εμφάνιση στο μπάκετ του Citroen DS3 WRC χωρίς να αφήσει περιθώρια αμφισβήτησης σε κανέναν.

Ο τοπικός ήρωας Jari-Matti Latvala (VW Polo RS WRC) όσο κι αν προσπάθησε δεν κατάφερε να απειλήσει τον Meeke μένοντας έτσι στη δεύτερη θέση.

Την εντυπωσιακή εμφάνιση της Abu Dhabi Total WRT ολοκλήρωσε ο Craig Breen που τερμάτισε στην τρίτη θέση ανεβαίνοντας για πρώτη φορά στην καριέρα του στο βάθρο.

Στο τέλος της Power Stage o Ιρλανδός ξέσπασε σε λυγμούς αφιερώνοντας αυτό το αποτέλεσμα σε δικούς του ανθρώπους που έχουν φύγει από τη ζωή.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

WRC: Κινήσεις για επιστροφή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ράλλυ Ακρόπολις

 

ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports