Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πρωτιά για το πανεπιστήμιο Πατρών και το τμήμα Φαρμακευτικής σε βαλκανικό διαγωνισμό καινοτομίας - ΦΩΤΟ

 Πρωτιά για το πανεπιστήμιο Πατρών και τ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Hype Global Sport Innovation Competition

Ο πρόεδρος, τα μέλη και το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών εξέφρασαν τα πιο θερμά συγχαρητήρια προς τον Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστήμιου Πατρών κ. Κωνσταντίνο Πουλά για τη βράβευσή του στον διεθνή διαγωνισμό καινοτομίας Hype Global Sport Innovation Competition. Ο διαγωνισμός αφορούσε καινοτόμες ιδέες και προϊόντα στον χώρο του αθλητισμού και πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο πανεπιστήμιο Πατρών.

Η τελική εκδήλωση διεξήχθη στο νέο Αμφιθέατρο του ΙΕΧΜΗ, την Παρασκευή 25 Ιουνίου 2016, παρουσία της Πρέσβειρας του Ισραήλ κ. Irit Ben-Abba και του Αναπληρωτή Υπουργού Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Κωνσταντίνου Φωτάκη. Τη διοργάνωσή του για την περιοχή των Βαλκανίων ανέλαβε το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών ενώ οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία αφού έκαναν αίτηση περισσότερες από 50 startups από όλες τις χώρες των Βαλκανίων.

Ο κ. Κωνσταντίνος Πουλάς συμμετείχε με την πρόταση «Sports Electroceuticals» και έλαβε το 1ο βραβείο ανάμεσα σε πολύ καλές υποψηφιότητες από χώρες όπως η Κροατία, η Βουλγαρία, η Τουρκία και η Ελλάδα. Η ερευνητική ομάδα αξιοποιεί καινοτομικές τεχνολογίες μικρορρευμάτων και ηλεκτρομαγνητικών πεδίων πετυχαίνοντας ταχύτερη αποκατάσταση επαγγελματιών αθλητών.

Στην ερευνητική ομάδα συμμετέχει και ο Αλκιβιάδης Καλλιακμάνης γιατρός της ποδοσφαιρικής ομάδας ΑΕΚ. Στη συνέχεια η ερευνητική ομάδα θα συμμετάσχει στον τελικό διαγωνισμό ο οποίος θα λάβει χώρα κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Startup που θα πάρει το 1ο βραβείο στον τελικό θα χρηματοδοτηθεί με 100.000 EURO!

Η ικανοποιητική συμμετοχή και το υψηλό επίπεδο των διαγωνιζομένων αποτελεί για το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών ένα επιπλέον κίνητρο για την υλοποίηση των επόμενων βημάτων ενίσχυσης της καινοτόμου επιχειρηματικότητας στην περιοχή μέσα από διαδικασίες γρήγορης ανάπτυξης εταιρειών, μεταφοράς τεχνογνωσίας και υλοποίησης τεχνολογικών έργων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις