Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

EURO 2016: Πρώτη και καλύτερη στους "16" η Ουαλία

EURO 2016: Πρώτη και καλύτερη στους &quo...

Οι Βρετανοί επιβλήθηκαν άνετα με 3-0 της Ρωσίας

Έκανε πλάκα. Με αντεπιθέσεις φαρμάκι και τον Μπέιλ να θυμίζει Μπολτ, η Ουαλία διέλυσε και άφησε εκτός τη Ρωσία (3-0), συνδυάζοντας την πρώτη της συμμετοχή σε Euro με το πρώτο εισιτήριο για τους «16».

Στην πρώτη της συμμετοχή σε τελικά Euro η Ουαλία προκρίθηκε στους "16", καθώς νίκησε με 3-0 την Ρωσία και μάλιστα πήρε την πρόκριση ως πρωτοπόρος, καθώς το Σλοβακία - Αγγλία ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ, έτσι προσπέρασε τους Άγγλους.

Ο Τζο Άλεν ήταν τρομερός και τα γκολ των Ουαλών πέτυχαν οι Άαρον Ράμσεϊ, Νιλ Τέιλορ και Γκάρεθ Μπέιλ, με τους Ρώσους ξανά να είναι απογοητευτικοί, να τερματίζουν τελευταίοι και φυσικά να πηγαίνουν... σπίτι τους.

Ο Γκάρεθ Μπέιλ με το γκολ του έφτασε τα 3 στην διοργάνωση και είναι πρώτος σκόρερ, ενώ τον ακολουθούν με δύο τέρματα οι Μοράτα, Παγέτ, Στάνκου και Λουκακού.

Είναι ο μοναδικός βέβαια που σκόραρε και στα 3 ματς του ομίλου και στην ιστορία του Euro είναι ο 7ος που το καταφέρνει. Οι 6 πρώτοι ήταν ο Πλατινί ('84), Στόιτσκοφ ('96), Σίρερ ('96), Μιλόσεβιτς ('00), Μπάρος ('04) και Φαν Νίστελροοϊ ('04).

Η Ουαλία λοιπόν ως πρωτοπόρος του Group B θα παίξει στους "16" με το Σάββατο (25/6 στις 19:00) με έναν εκ των τρίτων στα Groups A, C & D.

Γκολ: 11' Ράμσεϊ, 20' Νιλ Τέιλορ, 67' Μπέιλ

ΡΩΣΙΑ: Ακινφέεβ, Σμόλνικοβ, Βασίλι Μπερεζούτσκι (46' Αλεκσέι Μπερεζούτσκι), Ιγκνασέβιτς, Κομπάροβ, Μαμάεβ, Γκλουσακόβ, Σιρόκοβ (52' Γκολοβίν), Σμόλοβ (70' Σαμέντοβ), Κοκόριν, Τζιούμπα.

ΟΥΑΛΙΑ: Χένεσεϊ, Γκάντερ, Τσέστερ, Άσλεϊ Γουίλιαμς, Μπεν Ντέιβις, Νιλ Τέιλορ, Λέντλεϊ (76' Άντι Κινγκ), Τζο Άλεν (74' Ντέιβιντ Έντουαρντς), Ράμσεϊ, Μπέιλ, Βόουκς.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

EURO 2016: Πρόκριση και τελική κατάταξη κρίνονται στο φινάλε του 2ου ομίλου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports