Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πώς θα σας φαινόταν να βρίσκατε παρκινγκ και ν’ αποφεύγατε τους «μπλοκαρισμένους» δρόμους της Πάτρας μέσω του κινητού σας;

Πώς θα σας φαινόταν να βρίσκατε παρκινγκ...

Νέα «έξυπνα» εργαλεία για τους οδηγούς- Η ΑΔΕΠ είναι στην αναζήτηση πόρων

Πολλά σχέδια τα οποία, εάν τελικά υλοποιηθούν στην πορεία, θα συμβάλουν σημαντικά στην εξυπηρέτηση των οδηγών που κινούνται καθημερινά με τα οχήματά τους στο κέντρο της πόλης, εξετάζει αυτή την περίοδο η Αναπτυξιακή Δημοτική Επιχείρηση της Πάτρας. Το τελευταίο διάστημα η ΑΔΕΠ έχει ήδη υλοποιήσει, αξιοποιώντας σχετικά χρηματοδοτικά προγράμματα, δύο σημαντικές παρεμβάσεις που τις έχουν αγκαλιάσει οι Πατρινοί καθώς μπορούν να έχουν θετικό αντίκτυπο στην μείωση της ταλαιπωρίας τους αφού διευκολύνουν κατά πολύ τις μετακινήσεις τους.

Η πρώτη είναι η λειτουργία των κοινόχρηστων ποδηλάτων για τα οποία από τον πρώτο κιόλα καιρό που βρήκαν στους δρόμους της αχαϊκής πρωτεύουσας τράβηξαν την προσοχή των πολιτών. Οι αιτήσεις για την έκδοση της ειδική κάρτας που χρειάζεται ξεπέρασαν τις 700, αριθμός που ήδη αυξάνεται.

Το δεύτερο πρόγραμμα που, περίπου την ίδια εποχή τέθηκε σε εφαρμογή είναι εκείνων των έξυπνων στάσεων του Αστικού ΚΤΕΛ. Έχουν τοποθετηθεί, πιλοτικά, σε αρκετά σημεία της πόλης κι επιτρέπουν στους επιβάτες να βλέπουν, σε πραγματικό χρόνο, σε πόση ώρα φθάνει το λεωφορείο που τους ενδιαφέρει. Το ίδιο πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα ελέγχου όλων των λεωφορείων από το κινητό ή από το διαδίκτυο.

Όμως σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr η ΑΔΕΠ δεν προτίθεται να μείνει σε αυτά. Ήδη αναζητά χρηματοδοτικά εργαλεία και για άλλες χρήσιμες εφαρμογές οι οποίες θα μπορούσαν να πάρουν σάρκα και οστά τα επόμενα χρόνια, συνδυαζόμενες με την ολοκλήρωση της διάνοιξης της οδού Κανακάρη, της παράλληλης αντιδρόμησης της Κορίνθου, της πεζοδρόμησης της Μαιζώνος και τις αστικές αναπλάσεις που προωθεί η δημοτική Αρχή.

Η πρώτη από τις δύο εφαρμογές αφορά την έγκαιρη online ενημέρωση των οδηγών σε πραγματικό χρόνο για το κατά πόσο υπάρχουν θέσεις στάθμευσης στα δημοτικά παρκινγκ της πόλης. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να μαθαίνουν, μέσω κινητού ή υπολογιστή, τάμπλετ κ.α., εάν μπορεί να παρκάρει στους δημοτικούς χώρους κι έτσι θα ρυθμίζει το πρόγραμμά του και γλιτώνοντας χρόνο και χρήμα.

Η δεύτερη εφαρμογή που εξετάζεται να εφαρμοστεί σχετίζεται με το κυκλοφοριακό μέσα στο κέντρο της πόλης. Ουσιαστικά θα δύναται  η δυνατότητα στους χρήστες της εφαρμογής να παρακολουθούν την κίνηση στους δρόμους και την ύπαρξη πιθανών συμβάντων (π.χ. κάποιο ατύχημα κ.α.) τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα την επιβάρυνση σε συγκεκριμένες οδούς. Έτσι θα μπορούν να επιλέξουν εναλλακτικές διαδρομές για να φθάσουν στον προορισμό τους π.χ. να χρησιμοποιήσουν την μεγάλη ή μικρή Περιμετρική, την Κανακάρη ή άλλες διαδρομές που θα παρακάμπτουν τους δρόμου που έχουν μπλοκάρει.

Η πρώτη εφαρμογή θα μπορούσε να προχωρήσει πιο γρήγορα, στην περίπτωση που βρεθεί η σχετική χρηματοδότηση, ενώ η δεύτερη σχεδιάζεται να υλοποιηθεί σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση των προαναφερθέντων έργων.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Πάτρα: Το 2018 θα είναι έτοιμος ο πεζόδρομος στη Μαιζώνος – Τι προβλέπει το σχέδιο του Δήμου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις