Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Το 2018 θα είναι έτοιμος ο πεζόδρομος στη Μαιζώνος – Τι προβλέπει το σχέδιο του Δήμου

Πάτρα: Το 2018 θα είναι έτοιμος ο πεζόδρ...

«Κλειδί» των κυκλοφοριακών αλλαγών η διάνοιξη της Κανακάρη

Από το 2018 οι Πατρινοί θα μπορούν να χαίρονται την οδό Μαιζώνος ως πεζόδρομο. Το έργο εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο αναπλάσεων του ιστορικού κέντρου της Πάτρας  με την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων, έργο που αναμένεται να ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ και το οποίο περιλαμβάνει την πεζοδρόμηση από την περιοχή της άνω πόλης μέχρι το νέο αρχαιολογικό μουσείο.

Ήδη το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης έχει στείλει την πρότασή του προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για το νέο ΕΣΠΑ. Σε αυτή περιλαμβάνονται, εκτός της ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων μια σειρά αναπλάσεων στα Ζαρουχλέικα,  την ολοκλήρωση  της εργολαβίας «Ανάπλαση Κοινοχρήστων Χώρων Περιοχής Βλατερό, Δασυλλίου, Καβουκάκι, Γούβα», παρεμβάσεις στο Έλος της Αγυιάς και μια σειρά έργων σύνδεσης του αποχετευτικού δικτύου από Μποζαίτικα μέχρι Αγυιά στην παραλιακή ζώνη και σύνδεσής του με τον βιολογικό καθαρισμό.

Για όλα τα παραπάνω έργα υπάρχουν «ώριμες» μελέτες και στο Δήμο Πατρέων ευελπιστούν πως θα ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ, το οποίο αναμένεται να «ανοίξει» το αμέσως χρονικό διάστημα ώστε να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες πιστώσεις εκτέλεσης των έργων.

«Κλειδί» για τις κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στο κέντρο της Πάτρας, είναι η διάνοιξη της οδού Κανακάρη. Όπως ανέφερε στο thebest.gr, o αρμόδιος αντιδήμαρχος Παύλος Στάμος, οι εργασίες προχωρούν. Ήδη δυο ιδιοκτήτες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, αφού ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες απαλλοτρίωσης και το έργο θα προχωρήσει κανονικά με στόχο στα τέλη του 2016, αρχές του 2017 να είναι έτοιμο.

Με τη διάνοιξη της Κανακάρη είναι εφικτό να προχωρήσει η υλοποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης, που προβλέπει την αντιδρόμηση της οδού Κορίνθου, η οποία θα λειτουργεί ως είσοδος στην πόλη.

Το επόμενο βήμα είναι η υλοποίηση του έργου ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων του κέντρου της Πάτρας, η οποία όπως εκτιμά ο κ. Στάμος θα ολοκληρωθεί εντός του 2018.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Ανυπόφορη η κατάσταση με το διπλοπαρκάρισμα στην Μαιζώνος - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πεζοδρομείται πλήρως τελικά η Μαιζώνος στην Πάτρα - Εγκαταλείπεται η σκέψη για μετατροπή της σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις