Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Champions League: Η "Βασίλισσα" επέστρεψε στον θρόνο της!

Champions League: Η "Βασίλισσα"...

Η Ρεάλ επικρατησε στα πέναλντι της Ατλέτικο

Η Ρεάλ ήταν ξανά η νικήτρια στον εμφύλιο της Μαδρίτης, κατακτώντας το 11ο στέμμα από τα 11 βήματα! Ο Χουανφράν μοιραίος της Ατλέτικο, που το πάλεψε μέχρι το τέλος. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πέτυχε το νικητήριο πέναλτι, 1-1 στην κανονική διάρκεια και στην παράταση με γκολ από Ράμος και Καράσκο.

Πρωταθλήτρια Ευρώπης για 11η φορά στην ιστορία της στέφτηκε η Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς νίκησε με 5-3 στην διαδικασία των πέναλτι την Ατλέτικο, στον τελικό του Champions League στο "San Siro" του Μιλάνο.

Ισόπαλο με 1-1 ολοκληρώθηκε το 90άλεπτο και η παράταση, με τον Σέρχιο Ράμος να έχει ανοίξει το σκορ στο 15' από θέση οφ-σάιντ και τον Γιανίκ Φερέιρα Καράσκο να απαντά στο 79' (και για τους δύο πρώτο γκολ φέτος στην διοργάνωση), ενώ στο 48' ο Γκριεζμάν είχε χάσει πέναλτι που κέρδισε ο Τόρες.

Πριν από δύο χρόνια στον τελικό της Λισαβόνας η Ρεάλ είχε νικήσει με 4-1 την Ατλέτικο στην παράταση, με τον Ράμος και τότε να σκοράρει για το 1-1 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, ενώ είχε πει την τελευταία λέξη για το τελικό 4-1 ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος απόψε πέτυχε το νικητήριο πέναλτι (κακή εμφάνιση, όπως και ο Μπενζεμά, καθώς αμφότεροι έχουν ταλαιπωρηθεί από τους τραυματισμούς το τελευταίο διάστημα).

Μοιραίος για την Ατλέτικο ήταν ο Χουανφράν, καθώς στην εκτέλεσή του η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι, ενώ οι "ροχιμπλάνκος" έχουν πλέον τρεις χαμένους τελικούς, αυτούς με την Ρεάλ (2014, 2016) και αυτόν με την Μπάγερν το 1974 (έγινε η Ατλέτικο η μόνη ομάδα πλέον που δεν έχει τρόπαιο και έχει 3 χαμένους τελικούς).

Η Ρεάλ έφτασε λοιπόν τα 11 τρόπαια και άφησε 4 πίσω της τη Μίλαν που ακολουθεί (7) και μάλιστα... στο σπίτι της, ενώ αυτός ήταν ο πέμπτος σερί νικηφόρος τελικός της, όπως είχε κάνει και στις 5 πρώτες διοργανώσεις (έχει χάσει αυτούς το 1962, 1954 και 1981).

Όσον αφορά στον Ζινεντίν Ζιντάν, έγινε ο 7ος στην ιστορία που έχει κατακτήσει την κορυφή της Ευρώπης και ως παίκτης και ως προπονητής. Οι πρώτοι 6 ήταν οι Μιγκέλ Μουνιόθ, Τζοβάνι Τραπατόνι, Γιόχαν Κρόιφ, Κάρλο Αντσελότι, Φρανκ Ράικαρντ και Πεπ Γκουαρδιόλα.

Ο Σέρχιο Ράμος από την πλευρά του έγινε ο 6ος παίκτης στην ιστορία της Ρεάλ που σκοράρει σε 2 τελικούς, με τους πρώτους 5 να είναι οι Αλφρέδο Ντι Στέφανο, Ριάλ, Χέντο, Πούσκας και Ραούλ (ο Πούσκας είναι ο μόνος που έχει σκοράρει και σε νικηφόρο και σε χαμένο τελικό).

Γκολ: 15' Σέρχιο Ράμος / 79' Φερέιρα Καράσκο

ΡΕΑΛ: Κέιλορ Νάβας, Καρβαχάλ (52' Ντανίλο), Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Καζεμίρο, Κρόος (72' Ίσκο), Μόντριτς, Μπέιλ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (77' Λούκας Βάθκεθ).

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Χουανφράν, Γκοντίν, Σάβιτς, Φιλίπε Λουίς (109' Λούκας Ερνάντεθ), Γκάμπι, Αουγκούστο Φερνάντες (46' Φερέιρα Καράσκο), Σαούλ Νίγκεθ, Κόκε (116' Πάρτεϊ), Γκριεζμάν, Φερνάντο Τόρες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τσάμπιονς Λιγκ: Έφτασε η μεγάλη ώρα για Ρεάλ και Ατλέτικο Μαδρίτης


Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports