Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Φόρμουλα 1: Νικητής στην Καταλανία ο 18χρονος Μαξ Φερστάπεν!

Φόρμουλα 1: Νικητής στην Καταλανία ο 18χ...

Ο νεαρός Ολλανδός έγινε ο νεότερος νικητής σε αγώνα Φόρμουλα 1

Ο νεαρός Ολλανδός έγραψε ιστορία στην πίστα της Catalunya καθώς έγινε ο μικρότερος ηλικιακά πιλότος στην Formula 1 με νίκη σε Grand Prix (γεννήθηκε στις 30/9/1997)!

Το ρεκόρ αυτό φυσικά το πήρε από τον Sebastian Vettel που ήταν μέχρι στιγμής ο πιο μικρός ηλικιακά πιλότος με νίκη στην κορωνίδα των motorsports.

Απίστευτα πράγματα στον πέμπτο αγώνα της σεζόν στη Βαρκελώνη! Στον πρώτο γύρο στην Καταλούνια είδαμε κάτι που δε συνηθίζουμε να βλέβουμε τα τελευταία χρόνια. Ο Νίκο Ρόσμπεργκ πέρασε τον Λιούις Χάμιλτον στην πρώτη στροφή και ο Βρετανός θέλησε να ανακτήσει τη θέση του.

Όμως, δεν είχε χώρο, πάτησε εκτός πίστας, έκανε τετακέ και στην πορεία του προς το χώμα στη δεύτερη στροφή πήρε μαζί του και τον ομόσταυλό του για να έχουμε τη διπλή εγκατάλειψη της Mercedes και να ακολουθήσει σύσκεψη στα γραφεία των «ασημί βελών»!

Έτσι, λοιπόν, η μάχη ήταν μεταξύ Red Bull και Ferrari, που έπαιξαν... μπάλα με τις στρατηγικές, αφού το αυτοκίνητο ασφαλείας μπήκε στα πιτς στον τέταρτο γύρο.

Αυτές έφεραν τον Μαξ Φερστάπεν στην κορυφή, τον Κίμι Ραϊκόνεν στη δεύτερη θέση, τον Σεμπάστιαν Φέτελ στην τρίτη και τον Ντάνιελ Ρικιάρντο στην τέταρτη.

Μάχες είχαμε και για τις τέσσερις θέσεις, με τον... παλιό Ραϊκόνεν να το παλεύει και να προσπαθεί να περάσει τον... νέο Φερστάπεν.

Ωστόσο, ο Ολλανδός ήταν εντυπωσιακός, κατάφερε να διατηρηθεί μπροστά από τον Iceman για να γράψει ιστορία, να πανηγυρίσει την παρθενική νίκη της καριέρας του στο ντεμπούτο του με τη Red Bull και να γίνει ο νεότερος νικητής στην ιστορία της Formula1 σε ηλικία 18 ετών και 228 ημερών.

Όσον αφορά την πίσω μάχη, ο Ρικιάρντο επιχείρησε αρκετές φορές να περάσει τον Φέτελ, αλλά μπλόκαρε συνεχώς τους τροχούς του και στο φινάλε είχε κλαταρισμένο πίσω ελαστικό, το οποίο πρόλαβε να αλλάξει για να διατηρήσει την τέταρτη θέση, με τον Φέτελ να ανεβαίνει και αυτός στο βάθρο.

Από εκεί και πέρα, μάχες είδαμε και στις πίσω θέσεις, με τους Βαλτέρι Μπότας, Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ, Σέρχιο Πέρεζ, Φελίπε Μάσα, Τζένσον Μπάτον να ακολουθούν, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσε ο Ντανιίλ Κβιάτ.

Πάντως, η ειρωνεία είναι ότι ο Ρώσος όχι μόνο είδε τον Φερστάπεν να παίρνει τη θέση του στη Red Bull και να πανηγυρίζει τη νίκη, αλλά και να του... ρίχνει έναν γύρο στον αγώνα!

Τέλος, εκτός από τους Ρόσμπεργκ, Χάμιλτον, εγκατέλειψαν και οι Ρομάν Γκροζάν, Φερνάντο Αλόνσο, Νίκο Χούλκενμπεργκ.

Έτσι, στη βαθμολογία ο Ρόσμπεργκ παρέμεινε στην κορυφή με 100 βαθμούς, με τον Ραϊκόνεν να περνάει στη δεύτερη θέση με 61 και τον Χάμιλτον να μένει τρίτος στους 57, ενώ στην τέταρτη θέση ισοβαθμούν οι Φέτελ, Ρικιάρντο στους 48.

Στους κατασκευαστές η Mercedes εξακολουθεί να προηγείται με 157, με τη δεύτερη Ferrari να πλησιάζει στους 107 και την τρίτη Red Bull να ακολουθεί με 94.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

F1: Εκτός οι Mercedes από τον ανυπόμονο Χάμιλτον να προσπεράσει τον Ροσενμπεργκ - Διέλυσαν τα αυτοκίνητα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports