Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Πάτρα: Ξεκίνησαν τις αγορές για το πασχαλινό τραπέζι- «Υποχωρεί» ο οβελίας

Πάτρα: Ξεκίνησαν τις αγορές για το πασχα...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Η κίνηση σε κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία και super markets

 

Από το πρωί της Μεγάλης Τρίτης άρχισε να θερμαίνεται η αγορά κρέατος ενόψει του Πάσχα, καθώς μέχρι τότε, όπως λένε κρεοπώλες στο thebest.gr τα πράγματα ήταν ιδιαίτερα υποτονικά. Το αρνί  παραδοσιακά έχει την τιμητική του αν και πιο περιορισμένα καθώς αρκετοί για διάφορους λόγους προτιμούν και άλλα κρέατα.

Όπως αναφέρει στο thebest.gr o Γιώργος Κοκοής, ιδιοκτήτης  της ομώνυμης επιχείρησης, από τη Μεγάλη Τρίτη άρχισε να βελτιώνεται η εικόνα και αύξηση του ενδιαφέροντος και των προμηθειών αναμένεται προς το τέλος της εβδομάδας. Οι καταναλωτές προτιμούν διάφορα είδη κρέατος και όχι μόνο το αρνί, από κοτόπουλο ρολά, σουβλάκια  μέχρι και χοιρινό. Ένας στους 7 πλέον αγοράζει αρνί, διαπιστώνει ο κ . Κοκοής.

Συγκρίνοντας την εικόνα της αγοράς μέχρι τώρα με την αντίστοιχη περσινή χρονική στιγμή, ο κ. Κοκοής διαπιστώνει ότι πέρυσι ήταν καλύτερη. Κατά μέσο όρο η τιμή του οβελία κυμαίνεται στα 8,5 ευρώ το κιλό ενώ γενικά, όπως αναφέρει οι τιμές στα κρέατα κυμαίνονται στα περσινά επίπεδα και σε κάποιες περιπτώσεις, μειωμένες κατά περίπου 5%.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κρεοπωλών Πατρών και Περιχώρων Διονύσης Ανδριόπουλος διαπιστώνει αύξηση της αγοραστικής κίνησης από το πρωί της Μεγάλης Τρίτης, «αλλά δεν αγοράζουν μεγάλες ποσότητες. Άλλοι παίρνουν μισό αρνί, άλλοι κομμάτια και είναι κι εκείνοι που προτιμούν άλλα κρέατα. Γενικά την τελευταία τριετία έχει μειωθεί ο αριθμός των καταναλωτών που αγοράζει ολόκληρο αρνί», δηλώνει ο κ. Ανδριόπουλος.

Κατά μέσο όρο αναφέρει ότι το κιλό το αρνί στοιχίζει από 8 ευρώ και την ίδια ώρα καταγγέλλει τον αθέμιτο ανταγωνισμό από super market που πωλούν σε τιμές κάτω του κόστους προμήθειας του προϊόντος.

Συγκρατημένη είναι και η εικόνα που έρχεται από super market. Όπως τονίζει στο thebest.gr o Mπάμπης Ανδρικόπουλος, εκ των υπευθύνων του εμπορικού τμήματος των super markets  «Ανδρικόπουλος» , «έχει ξεκινήσει μια επισκεψιμότητα, καλύτερη από τις προηγούμενες καθημερινές  και ως προς τα καταστήματά μας έχουμε μια θετική εικόνα αλλά μπορώ να πω ότι γενικά φέτος η κίνηση είναι πιο υποτονική σε σχέση με πέρυσι και έχει φανεί γενικά και στην επισκεψιμότητα και στην αγοραστική δύναμη των καταναλωτών. Είμαστε όμως αισιόδοξοι.».

Όπως διαπιστώνει και ο κ. Ανδρικόπουλος το «καλάθι της νοικοκυράς» πιέζεται και ατές τις πρώτες ημέρες της Μεγάλης εβδομάδας γεμίζει κυρίως με τα απαραίτητα υλικά για την Παρασκευή παραδοσιακών ειδών, όπως τα κουλούρια και τα τσουρέκια.

 

Κουλούρια σε πρώτη φάση και τσουρέκια και αβγά προτιμούν οι καταναλωτές αυτές τις ημέρες λέει ο  ιδιοκτήτης του ζαχαροπλαστείο  Γλυκοτεχνίες  Αντώνης Δημακόπουλος. Η κίνηση ανεβαίνει μέρα με τη μέρα και θα φτάσει,στο αποκορύφωμά της το Μεγάλο Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα.

Ο κ. Δημακόπουλος διαπιστώνει ότι μεγάλη προτίμηση του καταναλωτικού κοινού συγκεντρώνουν πια τα οικογενειακά γλυκά (προφιτερόλ κλπ,) κι εν συνεχεία οι τούρτες.

Ο Πρόεδρος των Ζαχαροπλαστών  Αχαΐας και Ειδικός Γραμματέας της πανελλήνιας ομοσπονδίας του κλάδου Μιλτιάδης Παπαδόπουλος, παρατηρεί ότι η κίνηση άρχισε να ανεβαίνει  από τη Μεγάλη Τρίτη, σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες αναμενόμενα ήταν κάπως υποτονική και  αναμένουν  αύξησή της. «Περιμένουμε οι καταναλωτές να ανταποκριθούν στις μικρές προσδοκίες που έχουμε με γνώμονα την ενίσχυση της τοπικής αγοράς».

Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος των Ζαχαροπλαστών, τα ζαχαροπλαστεία δέχονται πλήγμα από την πώληηση πασχαλινών αβγών από πολυκαταστήματα ακόμα και από περίπτερα κι επισημαίνει ότι τα ζαχαροπλαστεία, τα παρασκευάζουν τις τελευταίες ημέρες και είναι πιο φρέσκα ενώ διατηρούνται σε κατάλληλες συνθήκες.

Κατά μέσο όρο τα αναφέρει,η τιμή στα πασχαλινά κουλούρια ξεκινά από 8 και φτάνει μέχρι 12 ευρώ το κιλό, τα τσουρέκια από 3,5 έως 5 ευρώ το  τεμάχιο και τα χειροποίητα σοκολατένια αβγά, από 4 έως 50, ανάλογα την ποσότητα.

.

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά