Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Μπάσκετ: Η ΦΙΜΠΑ απειλεί και επίσημα την ΕΟΚ για αποβολή της Εθνικής

Μπάσκετ: Η ΦΙΜΠΑ απειλεί και επίσημα την...

Με αφορμή την συμμετοχή των Ελληνικών ομάδων σε διοργανώσεις εκτός της ομοσπονδίας

Η ΕΟΚ παρέλαβε έγγραφο από τη FIBA για την ΑΕΚ και μαζί με την... έμμεση εισήγησή της το έστειλε στον Σταύρο Κοντονή προκειμένου αυτός να αποφασίσει σε ποια ευρωπαϊκή διοργάνωση πρέπει να αγωνίζεται η «Ενωση» την επόμενη σεζόν!

Η απόφαση της ΑΕΚ να ταχθεί στο πλευρό της Euroleague και να συμμετάσχει την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο στο Eurocup έδωσε στη FIBA την κατάλληλη αφορμή για να ενημερώσει την ΕΟΚ πως αν δεν ξεκαθαρίσει τη θέση της, τότε η Εθνική ομάδα θα αποκλειστεί από κάθε διεθνή διοργάνωση.

Όπως είχε διαρρεύσει από αργά το βράδυ της Παρασκευής (16/4), η FIBA είχε πάρει την απόφαση να θέσει εκτός του Eurobasket 2017 τη "γαλανόλευκη", μαζί με άλλες δεκατρείς (13) χώρες, μεταξύ των οποίων η Ισπανία, η Ιταλία, η Τουρκία και άλλες.

Πλέον, οι φήμες έγιναν... γεγονότα και η ΕΟΚ έχει προθεσμία δύο ημερών (μέχρι τις 20/4) για να τοποθετηθεί επί του θέματος.

Τι σημαίνει αυτό; Αν δεν προχωρήσει στην αποβολή της ΑΕΚ από το πρωτάθλημα (σ.σ.: αυτή είναι η συνέπεια που ζητά η FIBA), τότε η Εθνική ομάδα θα χάσει το δικαίωμα συμμετοχής στο Eurobasket 2017, ενδεχομένως και στο Προολυμπιακό της Ιταλίας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπάσκετ: Στο Eurocup και την νέα χρονιά η ΑΕΚ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports