Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Καραμπέτσος στο thebest.gr: "Δεν θα μπορούσα να ξεχάσω τα χρόνια στο ΝΟΠ"

Καραμπέτσος στο thebest.gr: "Δεν θα...
Λαλιώτη Αμαλία

O κορυφαίος Πατρινός τερματοφύλακας μιλά για την περσινή σεζόν που ξεχώρισε, αλλά και για τους νέους του στόχους

Ο Πατρινός πολίστας του Παναθηναϊκού, Φίλιππος Καραμπέτσος, την περσινή αγωνιστική περίοδο αναδείχθηκε κορυφαίος τερματοφύλακας στην Α1 Εθνική.

Από την πρώτη του βουτιά στην πισίνα ο Καραμπέτσος, κατάφερε να ξεχωρίζει και όσο μεγάλωνε αποτελούσε ένα επιπλέον ατού για τον εκάστοτε προπονητή του.

Ο πρώην τερματοφύλακας του ΝΟΠ, πρωταθλητής παλιότερα με τον Εθνικό, που φέτος φορά το σκουφάκι του Παναθηναϊκού,  μιλά στο thebest.gr για την καριέρα του, αλλά και γενικότερα για το άθλημά του.

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας σου;

Νομίζω, ότι με διακρίνει σε όλη την καριέρα μου, μια σταθερότητα. Πάντα προσπαθώ να βγάζω τον καλύτερό μου εαυτό και να είμαι στις επάλξεις για να βοηθήσω την ομάδα μου.

Η αλήθεια είναι ότι δεν κάνω κάτι μόνος μου, με βοηθούν και οι συναθλητές μου σε όλο αυτό, τους οποίους θέλω να ευχαριστήσω, όπως και τον πρώην προπονητή μου.

Ο φετινός στόχος του Παναθηναϊκού;

Αν και έχει γίνει μεγάλη ανανέωση στην ομάδα, θέλουμε να διατηρήσουμε τον Παναθηναϊκό ψηλά σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Πως είδες την ΝΕΠ στο μεταξύ σας, παιχνίδι;

Η ΝΕΠ έχει ένα εργατικό και καλό προπονητή τον Λάμπρο Αναστασόπουλο και προσπαθεί με νεαρούς αθλητές, να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο. Νομίζω ότι τις αξίζουν συγχαρητήρια, για την προσπάθεια.

 

Πως βλέπεις γενικότερα τις πατρινές ομάδες;

Στεναχωριέμαι γιατί οι ομάδες της Πάτρας δεν είναι σε υψηλό επίπεδο και αν θέλεις ένα προσωπικό σχόλιο: δύο ομάδες στην ίδια πόλη, δεν είναι καλό και θα πρέπει να το δουν οι παράγοντες. Δεν ξέρω αν έχει να κάνει με το όνομα, αν και αντικειμενικά πιο ιστορικός είναι ο ΝΟΠ, αλλά το σημαντικό είναι η Πάτρα να πρωταγωνιστήσει και πάλι στην μεγάλη κατηγορία.

Πλέον οι καιροί πιο ρομαντικοί και κατά τη γνώμη μου, θα πρέπει να γίνει γενικότερα ένα άνοιγμα στην πόλη και τη νεολαία. Θα πρέπει να σταματήσουν τα προβλήματα με την πισίνα για να μπορέσει ο ναυταθλητισμός να δουλέψει, όπως πρέπει.

Τελευταία φορά που είχαμε μιλήσει ήσουν στο Λονδίνο με την Εθνική ομάδα. Θα ήθελες να μας πεις για την εμπειρία σου;

Ηταν ένα όνειρο, το οποίο είχα αρχίσει να μην πιστεύω ότι θα μπορούσε να εκπληρωθεί, αφού είχα συμμετοχές στις προετοιμασίες για τις Ολυμπιάδες του 1996, 2000 και 2004, αλλά δεν είχα συμμετάσχει σε Ολυμπιάδα. Σίγουρα μένει η πικρία από το γεγονός ότι δεν μπήκαμε στην οκτάδα, προκειμένου να προσθέσουμε, άλλη μία διάκριση για τον υγρό στίβο και την υδατοσφαίριση.

Η Εθνική ομάδα των ανδρών είναι τρίτη στον κόσμο και παρόλα αυτά δεν έχει την προβολή που αρμόζει σε τέτοια επιτυχία. Σε ενοχλεί αυτό;

Σε αυτό ευθυνόμαστε όλοι, αφού το άθλημά μας δεν είναι τόσο τηλεοπτικό, γιατί δεν έχουν τα κολυμβητήρια τις προϋποθέσεις για να μεταδοθούν οι αγώνες. Από εκεί και πέρα, θα πρέπει όλοι να γίνουμε πιο επικοινωνιακοί για να μπορέσουμε να προσελκύσουμε τον κόσμο στο άθλημά, γιατί επιτυχίες έχουμε.

Σε λίγο καιρό θα έρθεις στην Πάτρα, για να παίξεις κόντρα στη ΝΕΠ για το πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής πόλο των ανδρών. Πώς σκέφτεσαι την επιστροφή σου;

Η Πάτρα αγαπάει το πόλο και αυτό φαίνεται από την στήριξη στην Εθνική ομάδα, όπου δείχνει ότι δεν έχει ξεχάσει το άθλημα. Θα χαρώ να παίξω ξανά σε λίγο καιρό και πάλι στο κολυμβητήριο "Α. Πεπανός".

Τι θυμάσαι, από τα χρόνια που έπαιξες στο ΝΟΠ;

Σίγουρα δεν μπορώ να ξεχάσω τα δέκα χρόνια που έπαιξα στο ΝΟΠ, από το ξεκίνημα στο κολυμβητήριο της Αγυιάς, μέχρι τους τελικούς και τις διακρίσεις που είχαμε. Δυστυχώς ήταν άσχημο που εγκαταλείφθηκε το κολυμβητήριο της Αγυιάς, γιατί ήταν πόλος έλξης παιδιών, αφού όπως και να το κάνουμε στην από εκεί πλευρά της πόλης τα παιδιά δεν έχουν πολλές επιλογές.

Στο ΝΟΠ ζήσαμε κορυφαίες στιγμές στο Λεν Τρόφι και στην Ελλάδα, με την Πάτρα να διεκδικεί την τριάδα. Πιστεύω ότι αν είχαμε πάρει έναν πρωτάθλημα, θα ήταν αλλιώς τα πράγματα στη συνέχεια.

 

Ποιά θεωρείς καλύτερη στιγμή στην καριέρα σου;

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος με τον Εθνικό, σίγουρα ξεχωρίζει γιατί βοήθησα σημαντικά σε αυτό, ωστόσο ακόμη και μία απόκρουση σε μία φάση μπορεί να είναι ξεχωριστή. Κάθε αθλητής έχει καλές και κακές στιγμές ή αυτές που τον πεισμώνουν να γίνει καλύτερος.

Έχεις κάποια στιγμή, που να μην θέλεις να θυμάσαι;

Συνήθως αυτό έχει να κάνει με τραυματισμούς, αφού στον αθλητισμό δεν μπορείς να κερδίζεις πάντα. Κακή στιγμή και  είναι και το να μην είσαι πάντα στις επιλογές κάποιου προπονητή, ενώ το '98 ήταν άσχημη χρονιά για μένα γιατί είχα ένα μία περιπέτεια υγείας.

Το σημαντικό όμως είναι ότι ακόμα έχω στόχους και παραμένω στην πισίνα, αν δω ότι δεν έχω στόχους θα σταματήσω.

Είσαι παντρεμένος με την πρώην πολίστρια Άννα Χατζηγιωργάκη και έχετε μία κόρη μαζί. Ασχολείται με το πόλο η κόρη σας;

Η μητέρα της είναι προπονήτρια στις ακαδημίες του Εθνικού και η κόρη μου, ασχολείται με το πόλο μαζί με την μαμά της. Εμείς θέλουμε το παιδί να ασχολείται με τον αθλητισμό, τώρα αν της αρέσει το πόλο θα συνεχίζει, αν όχι είναι δική της επιλογή.

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω την γυναίκα μου που είναι δίπλα μου και με έχει βοηθήσει όλα αυτά τα χρόνια.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports