Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Τσάμπιονς Λιγκ: Μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού στο Λονδίνο επί της Άρσεναλ

Τσάμπιονς Λιγκ: Μεγάλη νίκη του Ολυμπιακ...

Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 3-2 των "κανονιέριδων"

Ιστορική νίκη του Ολυμπιακού στο Λονδίνο, η πρώτη της ιστορίας του σε Αγγλικό έδαφος. Ένας Ολυμπιακός μαεστρικά στημένος από τον Μάρκο Σίλβα πήγε στο “Emirates” και έφυγε με μια τεράστια νίκη 3-2 επί της Άρσεναλ. Τεράστια, όχι μόνο για τη σημασία της, καθώς τον ανεβάζει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας του ομίλου, αλλά περισσότερο για τον τρόπο με τον οποίο ήρθε αυτή, η πρώτη «ερυθρόλευκη» στην Αγγλία.

Ήταν "κάτι μαγικό" όπως τραγουδούσαν μεθυσμένοι από τον θρίαμβο οι οπαδοί του Ολυμπιακού στο Λονδίνο κι όσοι έβλεπαν ...με υπογλώσσια για να αντέξουν στην αγωνία μέχρι το τέλος κι ενώ όλα έδειχναν ότι το "ματς δεν χάνεται". Πως να χαθεί, άλλωστε; Μια ομάδα στημένη με υπέροχο τρόπο. Δεκατέσσερις ποδοσφαιριστές έτοιμοι να φάνε σίδερα. Και να προηγηθούν τρεις φορές σε ένα γήπεδο, όπου ελάχιστες ομάδες έχουν το προνόμιο να σκοράρουν τρις (και να νικήσουν).

Δεν ήταν μια απλή νίκη. Ήταν ένας θρίαμβος. Μια ποδοσφαιρική έκρηξη, από μια ομάδα που δεν φοβήθηκε το μεγάλο αντίπαλό της, μπήκε χωρίς άγχος στο χορτάρι και έφυγε με εκατό κιλά αυτοπεποίθησης στις αποσκευές της. Έφυγε, βέβαια, και με τους τρεις βαθμούς που την φέρνουν στη δεύτερη θέση του ομίλου. Με δυο νίκες επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στα παιχνίδια που ακολουθούν, γίνεται φαβορί για τη 2η θέση, πίσω από τη Μπάγερν.

Αλλά δεν είναι ώρα για υπολογισμούς. Ούτε για τα τετριμμένα "κοιτάει το επόμενο ματς, που είναι ένα σπουδαίο ντέρμπι εναντίον του ΠΑΟΚ στην Τούμπα". Όχι. Αυτή η νίκη, όσο κι αν ο χρόνος πιέζει, όσο κι αν ... πράγματι έρχεται ένα μεγάλο ελληνικό ματς, αξίζει κανείς να την απολαύσει. Να τη χαρεί. Να την πανηγυρίσει και να την αναλύσει. Γιατί δεν ήρθε τυχαία. Υπήρξε και σχέδιο, εμπνευσμένο από ένα πολύ διαβασμένο προπονητή και εκτέλεση από μια ομάδα που δεν ...κώλωσε πουθενά. Ακόμη κι όταν το ματς έδειχνε ότι γυρίζει προς την πλευρά των γηπεδουχων.

Ο Ολυμπιακός είχε σημαδέψει τις αδυναμίες της Άρσεναλ (στις στημένες φάσεις), δεν πήγε να παίξει σύστημα πούλμαν και ό,τι βγει. Ήταν μια ομάδα που έπαιξε μπάλα (το έδειξε από την ενδεκάδα, την οποία παρέταξε) και στο τέλος-τέλος έριξε τους Άγγλους νοκ-άουτ όχι με ένα τυχερό 1-0, αλλά με τρία γκολ. Με σύστημα, με μέθοδο και πολύ περισσότερο πάθος. Η πρώτη νίκη επί αγγλικής ομάδας, εκτός έδρας, άξιζε τον κόπο. Και αξίζει τα μπράβο και τα συγχαρητήρια, σε όλους.

Γκολ: Πάρντο (33), Οσπίνα (αυτογκόλ 40'), Φιμπόγκασον (66) / Γουόλκοτ (34'), Σάντσες (65)

ΑΡΣΕΝΑΛ: Οσπίνα, Γκιμπς, Γκάμπριελ, Κοσιενλί (57 Μετερσάγκερ) Μπεγερίν (85΄Κάμπελ), Οζίλ, Καθόρλα, Κοκελέν (60 Ράμσεϊ), Γουόλκοτ, Τσάμπερλεϊν, Σάντσες

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ομάρ, Σιόβας, Μποτία, Σαλίνο, Καμπιάσο, Κασάμι, Σεμπά (72 Ερνάνι), Πάρντο, Φορτούνης (86'Βούρος), Ιντέγιε (46 Φιμπόγκασον)

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports