Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Πόλο: Θλίψη για τον θάνατο του Λάκη Τσαντά

Πόλο: Θλίψη για τον θάνατο του Λάκη Τσαντά

Διετέλεσε τρεις φορές Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Διαιτητών και είχε συμμετάσχει σε εκδηλώσεις στην Πάτρα

Ο Λάκης Τσαντάς, από τα σημαντικότερα κομμάτια ιστορίας της ελληνικής υδατοσφαίρισης, μας αποχαιρέτησε το πρωί της Τρίτης, ταξιδεύοντας στον άλλο κόσμο, γεμίζοντας θλίψη το χώρο του αθλήματος.

Κορυφαίος παράγοντας της διαιτησίας, ως διεθνής διεύθυνε τελικούς Ολυμπιακών Αγώνων, Παγκοσμίων και Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων για περισσότερα από 20 χρόνια.

Διετέλεσε τρεις φορές Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Διαιτητών (Α.Ι.Α), Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Διαιτητών Υδατοσφαίρισης (ΣΕΔΥ), Πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της ΚΟΕ μέχρι την τελευταία του πνοή, όπως επίσης και Μέλος της Τεχνικής Επιτροπής Υδατοσφαίρισης της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (Len).  Ως καθηγητής Διαιτησίας δίδαξε στη Νότια Αφρική (1976) την Αίγυπτο (1981) και τη Δανία (1986).

Διαιτήτευσε συνολικά 507 διεθνείς αγώνες, σε 5 Ολυμπιακούς Αγώνες (1972, 1976, 1980, 1984, 1988), 6 Παγκόσμια πρωταθλήματα (1973, 1975, 1978, 1982, 1986, 1991), 5 Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (1975, 1977, 1981, 1985, 1987), ένα (1) Παγκόσμιο Κύπελλο (1979),2 Μεσογειακούς Αγώνες (1971, 1983), Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα Νέων, Ευρωπαϊκά διασυλλογικά Κύπελλα!

Γεννήθηκε στη Νίκαια του Πειραιά το 1935 και απέκτησε δύο παιδιά (Πωλίνα, Κωνσταντίνος) με τη σύζυγο του (Λαμπρινή).

 

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΝΕΠ ΚΑΙ ΝΟΠ

ΝΟΠ: "Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ναυτικού Ομίλου Πατρών θέλει να εκφράσει τα ειλικρινά συλλυπητήρια για την απώλεια του διεθνούς διαιτητή Λάκη Τσαντά, οποίος ήταν πάντα ένας αντικειμενικός κριτής απέναντι στον ΝΟΠ, και για τον λογο αυτό ο ΝΟΠ τον είχε βραβεύσει παλιότερα σε ειδική τελετή στην Πάτρα.

Η παρουσία του Λάκη Τσαντά υπήρξε σημαντική και κυρίαρχη στην ελληνική και διεθνή υδατοσφαίριση για πολλές δεκαετίες.

Στην φωτογραφία ο Λάκης Τσαντάς με τον πρώην προπονητή του ΝΟΠ Γιάννη Γιαννουρή, σε εκδήλωση στις εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου του ΝΟΠ, μετά τον αγώνα της Α1 ΝΟΠ-ΠΑΟ (15/11/2011) στον οποίο συμμετείχε ως παρατηρητής διαιτησίας".


ΝΕΠ: "Το Δ.Σ. της ΝΕΠ εκφράζει την θλίψη του για τον θάνατο του Λάκη Τσαντά, σημαίνον στελέχους της ναυταθλητικής οικογένειας και μια από τις μεγαλύτερες μορφές της ελληνικής διαιτησίας στο πόλο.

Η ΝΕΠ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του προέδρου της ΚΕΔ/ΚΟΕ και εύχεται όλοι οι νεότεροι διαιτητές και παράγοντες του ναυταθλητισμού να πορευτούν στα βήματα που χάραξε ο Λάκης Τσαντάς".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πόλο: Επέστρεψε στην εθνική ο Χρήστος Αφρουδάκης

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports