Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Ο Προμηθέας παίζει εκτός με Φοίνικα

Ο Προμηθέας παίζει εκτός με Φοίνικα

Θέλοντας την 13η συνεχόμενη νίκη του

Ο Προμηθέας βρίσκεται στη Λάρισα, όπου στις 5 το απόγευμα θα αντιμετωπίσει τον τοπικό Φοίνικα στο Κλειστό ΕΑΚ Λάρισας Αλκαζάρ (δίπλα στο ιστορικό ποδοσφαιρικό γήπεδο) στα πλαίσια της 20ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής μπάσκετ.

Η Πατρινή ομάδα στοχεύει στη 13η συνεχόμενη (και 9η σερί εκτός έδρας) νίκη του, που θα τον διατηρήσει σε απόσταση ασφαλείας (είναι στο +4) από τους διώκτες του για τη 2η θέση και στο κυνήγι των πρωτοπόρων Μαχητών, που την ίδια ώρα θα φιλοξενήσουν την 3η Ευρώπη Πευκοχωρίου.

Η ομάδα του Μάκη Γιατρά θέλει να διατηρήσει την εξαιρετική φόρμα και αγωνιστική κατάσταση, στην οποία βρίσκεται, και να συνεχίσει το κτίσιμο μιας ομάδας με νοοτροπία νικητή, που φαίνεται να έχει «εθιστεί» στη νίκη.

Ένα στατιστικό, που αξίζει να αναφερθεί, είναι πως αυτά τα 2 χρόνια, που ο Προμηθέας αγωνίζεται στις Εθνικές Κατηγορίες, δεν έχει ακόμα ηττηθεί σε αγώνα του 2ου γύρου! Έτρεξε ένα εκπληκτικό σερί 12-0 (που τον οδήγησε στην κατάκτηση του τίτλου) πέρσι, και έχει, ήδη, 6-0 φέτος, κάτι που σημαίνει πως αυτά τα 2 χρόνια έχει ένα σερί 18-0 σε αγώνες Β΄ Γύρου.

Επιπλέον κίνητρο για τον αυριανό αγώνα αποτελεί για την ομάδα της Πάτρας η παρουσία των φιλάθλων της, που για πρώτη φορά μέσα στο 2015, ετοιμάζουν εκδρομή για να υποστηρίξουν την αγαπημένη τους ομάδα.

Και, βέβαια, κάπου στην άκρη του μυαλού όλων (ομάδας και φιλάθλων) βρίσκεται η οδυνηρή ανάμνηση του αγώνα του Α΄ Γύρου, όταν και ο Φοίνικας έγινε η πρώτη -και μοναδική ως τώρα- ομάδα που κέρδισε τον Προμηθέα στην έδρα του στις Εθνικές Κατηγορίες (τα 2 χρόνια που αγωνίζεται σε αυτές).

Η ομάδα της Λάρισας ξεκίνησε πολύ δυνατά το πρωτάθλημα και φάνηκε πως θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη μάχη της κορυφής, καθώς την 8η αγωνιστική βρισκόταν στη 2η θέση, αλλά υπέστη 6 συνεχόμενες ήττες (από 13η ως 18η αγωνιστική) με αποτέλεσμα να υποχωρήσει αισθητά στη βαθμολογία. Πάντως, κατάφερε την προηγούμενη εβδομάδα με το διπλό στην Κομοτηνή να διακόψει το αρνητικό σερί και βρίσκεται τώρα στην 8η θέση της βαθμολογίας.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως το ταξίδι στη Λάρισα είναι η αρχή μιας μικρής "Οδύσσειας" για την ομάδα του Προμηθέα, καθώς την Τετάρτη 18 Μαρτίου αγωνίζεται στην Κομοτηνή απέναντι στον τοπικό ΓΑΣ, και θα διανύσει συνολικά αυτό το 5ήμερο σχεδόν 1.500 χιλιόμετρα!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports