Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Γνώριζαν εδώ κι ένα χρόνο ότι το βοηθητικό του Τόφαλος είχε προβλήματα στατικότητας αλλά δεν το είχαν κλείσει...

Πάτρα ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Γνώριζαν εδώ κι ένα χρό...

Ανακοίνωση της Διοίκησης

Σε σημαντικές αποκαλύψεις για τα σοβαρά προβλήματα στατικής επάρκειας που αντιμετωπίζει το βοηθητικό προπονητήριο του Τόφαλος προχώρησε σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Διοίκηση του ΠΕΑΚ, μετά το σημερινό αιφνιδιαστικό κλείσιμό του.

Όπως υποστηρίζει η παρούσα Διοίκηση το προπονητήριο παρέμενε ανοικτό και δεχόταν εκατοντάδες αθλητές παρά το γεγονός ότι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού από τις 10 Ιανουαρίου 2014, δηλαδή εδώ και πάνω από ένα χρόνο είχε ζητήσει από την προηγούμενη Διοίκηση του ΠΕΑΚ να απαγορεύσει τη χρήση του βοηθητικού γυμναστηρίου καθώς, όπως ανέφερε «η υποστύλωση του γυμναστηρίου δεν επαρκεί για την ασφαλή χρήση του».

Ωστόσο με ευθύνη της προηγούμενης Διοίκησης κάτι τέτοιο δεν συνέβη με αποτέλεσμα να φθάσουμε σήμερα στο «λουκέτο» μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες εργασίες επισκευής του γυμναστηρίου. Όσο αφορά στο κλείσιμο του προπονητηρίου η Διοίκηση του ΠΕΑΚ υποστηρίζει ότι είχε ενημερώσει όλες τις ομάδες εκτός από εκείνες του μπάντιμιντον. Αναλυτικά σημειώνει:

«Στη Διοίκηση του ΠΕΑΚ κοινοποιήθηκε στις 25-2-2015 από το Ά Αστυνομικό Τμήμα Πατρών, έκθεση της Πολεοδομίας σχετικά με τη στατική επάρκεια του βοηθητικού προπονητηρίου (σας αποστέλλεται το έγγραφο).

Η έκθεση ρητά αναφέρει πως μετά από την τελευταία αυτοψία που πραγματοποιήθηκε στο βοηθητικό στις 13-1-2015 προέκυψε πως «οι βλάβες και οι φθορές καθιστούν την κατασκευή επικίνδυνη από άποψη στατική και δομική και για να αρθεί ο κίνδυνος πρέπει να επισκευαστεί/αποκατασταθεί ο φέροντας οργανισμός του κτιρίου».

Επίσης, ή ίδια έκθεση ορίζει πως «κρίνεται αναγκαία ή ΕΝ ΟΛΩ ΕΚΚΕΝΩΣΗ του βοηθητικού αυτού γυμναστηρίου μέχρι την πλήρη αποσόβηση του κινδύνου», ενώ στη συνέχεια αναφέρει τις συνέπειες του Νόμου σε περίπτωση που με την ανοχή του ιδιοκτήτη (τον οποίο εκπροσωπεί η Διοίκηση του ΠΕΑΚ)συνεχιστεί η λειτουργία του παρά τα όσα αναφέρει η έκθεση.

Έχοντας αυτά τα δεδομένα, το Δ.Σ. του ΠΕΑΚ συνεδρίασε την Παρασκευή 27-2-2015 και ομόφωνα (απουσίαζε λόγω ασθένειας ο Γενικός Γραμματέας Σταύρος Κάτσενος) αποφάσισε τη διακοπή λειτουργίας του βοηθητικού γηπέδου, στη βάση όσων ορίζονται στην έκθεση της Πολεοδομίας. Άμεσα, δε, το ίδιο βράδυ ενημερώθηκαν για την απόφαση αυτή οι εκπρόσωποι όλων των αθλητικών σωματείων που επρόκειτο να προπονηθούν ή να αγωνιστούν στο βοηθητικό το Σαββατοκύριακο (εκτός της ομάδας του μπάντμιντον με τον εκπρόσωπο της οποίας δεν έγινε δυνατή η επικοινωνία και ο οποίος ενημερώθηκε το πρωί του Σαββάτου).

Επιπρόσθετα, πρέπει να τονίσουμε πως η Διοίκηση του ΠΕΑΚ, μετά από το θέμα που προέκυψε με την Έκθεση της Πολεοδομίας, ενημερώθηκε πως η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού είχε από τις 10-1-2014 (σας αποστέλλουμε το έγγραφο) ζητήσει από την προηγούμενη Διοίκηση του ΠΕΑΚ να απαγορεύσει τη χρήση του βοηθητικού γυμναστηρίου καθώς, όπως ανέφερε «η υποστήλωση του γυμναστηρίου δεν επαρκεί για την ασφαλή χρήση του», κάτι που με ευθύνη της προηγούμενης Διοίκησης δεν έγινε.

Όπως λοιπόν προκύπτει, ήταν μονόδρομος για τη Διοίκηση του ΠΕΑΚ να ακολουθήσει το Νόμο και τις υποδείξεις των αρμόδιων υπηρεσιών με βάση και τις πιο πρόσφατες αυτοψίες στο χώρο και να διακόψει τη λειτουργία του βοηθητικού γυμναστηρίου.

Δεν είναι δυνατόν να πάρει κανείς την ευθύνη – και πάντως η Διοίκηση του ΠΕΑΚ δεν είναι διατεθειμένη να το κάνει – να θέσει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα εκατοντάδων αθλητών και μελών των αθλητικών σωματείων και να παραβεί όλες τις υποδείξεις των υπηρεσιών και τον ίδιο το Νόμο. Αντιλαμβάνεται, δε, ο καθένας τι θα συνέβαινε εάν, τη στιγμή που υπάρχουν οι υποδείξεις για διακοπή λειτουργίας, συνέβαινε το παραμικρό ατύχημα σε αθλητή εντός του συγκεκριμένου χώρου ενώ το βοηθητικό θα λειτουργούσε.

Τέλος, γίνεται γνωστό πως, παράλληλα με την απόφαση διακοπής λειτουργίας, ενεργοποιούνται όλες οι διαδικασίες για την αποκατάσταση της στατικής επάρκειας του βοηθητικού γυμναστηρίου, ώστε το συντομότερο αυτό να λειτουργήσει με ασφάλεια για όλους τους αθλητές.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις