Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Βετούλας: "O Απόλλωνας έχει σπουδαίους Έλληνες παίκτες"

Βετούλας: "O Απόλλωνας έχει σπουδαί...

Ονειρό του Πατρινού κόουτς είναι να προπονήσει ομάδα στο εξωτερικό

Ο προπονητής του Απόλλωνα Νίκος Βετούλας μιλάει για την πορεία της ομάδας του σε πρωτάθλημα και κύπελλο, την επιλογή των Αμερικανών παικτών, τους Έλληνες που κρατούν τα αποδυτήρια, αλλά και για το μεγάλο του όνειρο.

Coach η χρονιά εξελίσσεται όπως τη φανταζόσουν ή καλύτερα;

«Στην αρχή είχαμε θέσει ως στόχο να κάνουμε καλύτερη πορεία από πέρυσι. Τις τελευταίες δύο σεζόν τερματίσαμε στην 8η θέση. Μετά την πρόκρισή μας στον τελικό του κυπέλλου και την κατάσταση μέχρι τώρα στη βαθμολογία είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Για αυτό χτίσαμε και την ομάδα με αυτόν τον τρόπο. Κρατήσαμε τον Αργυρόπουλο, φέραμε τον Μπατή και τον Σκορδίλη. Παιδιά με εμπειρία. Σίγουρα η πρόκρισή μας στον τελικό μας έχει απελευθερώσει, παίζουμε καλύτερα και περνάμε καλά. Είμαι ικανοποιημένος και από τη βαθμολογική κατάσταση, αλλά και από τον χαρακτήρα που έχουμε χτίσει».

Μου ανέφερες τρεις Έλληνες παίκτες σε μία ομάδα στην οποία οι Αμερικανοί της έχουν το μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής και είναι οι πρωταγωνιστές. Ο Απόλλωνας είναι η μοναδική ομάδα που παίζει με 4 Αμερικανούς και κανέναν κοινοτικό...

«Τα τελευταία χρόνια είχαμε 4 Αμερικανούς και 2 κοινοτικούς. Από τους Ευρωπαίους δεν είχα μείνει ευχαριστημένος. Ψάξαμε και βρήκαμε Αμερικανούς που να παίζουν περισσότερες από μία, θέσεις. Για να παίξουν πάντως καλά αυτοί υπάρχουν κάποιοι άλλοι που τους βοηθούν όπως οι τρεις Έλληνες που προανέφερα, όπως ο Αντωνάκης που έχει καταλάβει τον πολύτιμο ρόλο του, όπως και ο Γεωργαλλής που ήρθε στην πορεία. Πάντως σίγουρα χαίρομαι που και οι 4 σκοράρουν με διψήφιο αριθμό πόντων σχεδόν (σ.σ Ελ Αμίν 16,4/ Γκάλογουεϊ 9,7/ Πεν 12,4/ Φιτζπάτρικ 11,5). Σημαίνει πως είναι καλοί παίκτες».

Ο Απόλλωνας είναι «αμερικανοποιημένη» ομάδα;

«Όχι. Είμαι κατηγορηματικός. Τα αποδυτήρια τα κρατούν οι Έλληνες παίκτες όπως πρέπει. Οι Αμερικανοί δεν καταλαβαίνουν πολλά από τον τρόπο που λειτουργούν τα αποδυτήρια μίας ομάδας αφού δεν έχουν την ίδια νοοτροπία. Οι Αμερικανοί παίζουν καλό μπάσκετ, αλλά ο Απόλλωνας καταφέρνει αυτά που καταφέρνει γιατί έχει σπουδαίους Έλληνες παίκτες τόσο αγωνιστικά όχι και σε συμπεριφορά».

Τον Ελ Αμίν δεν τον ήξερε άνθρωπος μέχρι φέτος, παλιότερα επέλεξες τον ΜακΚόλουμ και τώρα παίζει στην Κίνα αντί πολλών χρημάτων. Έχεις χάρισμα στην επιλογή των ξένων...

«Δεν είναι χάρισμα, είναι προϊόν δουλειάς και συνεργασίας με το προπονητικό τιμ και τη διοίκηση η οποία έχει τον τελευταίο λόγο ως προς το οικονομικό κομμάτι μίας υπόθεσης. Ξέρουμε τι μπάσκετ θέλουμε να παίζουμε και βάση αυτού κινούμαστε στην αγορά. Φέτος αποφασίσαμε να έχουμε μικρό ρόστερ, περιορισμένο ροτέισον και πήραμε αυτά τα παιδιά».

Καλά και άλλοι προπονητές ξέρουν τι μπάσκετ θέλουν να παίξουν, αλλά δεν τους... βγαίνουν οι επιλογές ξένων παικτών...

«Δεν υπάρχει ξένος παίκτης που να μην κάνει αγωνιστική κοιλιά μεγαλύτερη σε σχέση με τους Έλληνες. Εμείς στην αρχή δώσαμε πίστωση χρόνου στον Γκάλογουεϊ που δε βλεπόταν, αλλά προσπαθούσε. Τον πιστέψαμε, το κατάλαβε και καθημερινά γινόταν καλύτερος».

Που θα ήθελες να εργαστείς μετά τον Απόλλωνα;

«Μέσα στη χρονιά σκέφτομαι μόνο τον Απόλλωνα, αλλά άνθρωπος είμαι και κάνω όνειρα κι έχω στόχους. Ιδανικότερη περίπτωση για μένα θα ήταν να εργαστώ σε μία ομάδα του εξωτερικού σε ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, σε μπασκετικά αναγνωρισμένο πρωτάθλημα. Θα ήθελα λοιπόν να προπονήσω ομάδα του εξωτερικού».

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports