Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Βασιλάκος: "Πέρυσι πήραμε αυτό που μας άξιζε"

Βασιλάκος: "Πέρυσι πήραμε αυτό που ...

Ο Πατρινός ακραίος της Παναχαϊκής μιλά για την ομάδα του

Ο Κώστας Βασιλάκος αγωνίζεται τα δύο τελευταία χρόνια με τη φανέλα της Παναχαϊκής με την οποία έχει ζήσει καλές και άσχημες στιγμές. Θεωρεί ότι ο περσινός υποβιβασμός από τη Βόλεϊ Λιγκ ήταν δίκαιος, αφού από αυτόν όλοι έμαθαν από τα λάθη τους και πλέον η ομάδα διεκδικεί την επιστροφή της, με υγιείς βάσεις.

Ο Πατρινός ακραίος μίλησε στο panaxaikivolley.gr:

Τα συναισθήματα από τον αποκλεισμό στο κύπελλο;
Στον αθλητισμό πάντα υπάρχει ελπίδα για κάτι καλύτερο και προσπαθήσαμε γι αυτό, χωρίς όμως να τα καταφέραμε. Ξέραμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία αξιόλογη ομάδα όπως η Κηφισιά που είναι τρίτη στο πρωτάθλημα της Βόλεϊ Λιγκ και γενικότερα είναι μία σταθερή ομάδα. Μετά την ήττα που είχε στο πρωτάθλημα την προηγούμενη αγωνιστική ήταν δύσκολο να κάνει δεύτερη από εμάς. Μας πίεσαν και κατάφεραν με την εμπειρία τους να πάρουν το παιχνίδι και την πρόκριση. Εμείς από την άλλη είμαστε κερδισμένοι γιατί θυμηθήκαμε και τις καλές περσινές μας στιγμές.

Πλησιάζει η ώρα της επιστροφής σας, στη Βόλεϊ Λιγκ;
Όλη η χρονιά θα παιχθεί σε τρεις μέρες και είναι λογικό να υπάρχει άγχος όχι μόνο σε εμάς, αλλά σε όλες τις ομάδες, αφού για όλους θα ισχύει το ίδιο. Νομίζω όμως ότι έχουμε αθλητές στην ομάδα μας που έχουν την εμπειρία να διαχειριστούν αυτή την πίεση και να δώσουν ώθηση σε εμάς.

Είσαι και εσύ μεταξύ των παικτών που θα βασιστεί η Παναχαϊκή στα μπαράζ, έτσι δεν είναι;
Εγώ δύο χρόνια έχω παίξει στην Α1 δεν συγκρίνομαι με τους μεγάλους αθλητές της ομάδας μου. Δουλεύω και διεκδικώ κάθε φορά αυτό που μου αναλογεί και μου αξίζει.

Στα παιχνίδια με τις ομάδες της μεγάλης κατηγορίας, οι φίλαθλοί σας έδωσαν δυναμικό παρών, αν και φέτος δεν παίζεται με γεμάτο γήπεδο. Σε ενοχλούν οι κενές κερκίδες;
Φέτος είναι λογικό να μην έχει ενδιαφέρον ο κόσμος να έρθει στο γήπεδο, αφού τα παιχνίδια δεν είναι συναρπαστικά όπως πέρυσι. Σε αυτά όμως που είχαν ενδιαφέρον όπως με την Κηφισιά, την ΑΕΚ και κάποια στο πρωτάθλημα οι φίλοι της ομάδας έδωσαν το παρών

Την περσινή χρονιά θεωρείς δίκαιο τον υποβιβασμό;
Ναι, γιατί πήραμε αυτό που μας άξιζε, υπήρχαν κάποια θέματα που δεν καταφέραμε να λύσουμε και τα οποία δεν ήταν τόσο αγωνιστικά, αλλά μας κρατούσαν πίσω. Έπρεπε να γίνει για να πάρουμε το μάθημά μας όλοι. Και η διοίκηση έμαθε θεωρώ από την περσινή χρονιά.

Σε αντίθεση με πέρυσι όλοι μιλάτε φέτος για καλό κλίμα στην ομάδα. Μήπως τελικά αυτό το λέτε για να περάσει στα Μ.Μ.Ε. ή ισχύει;
Η αλήθεια είναι ότι φέτος στην ομάδα υπάρχει το καλύτερο κλίμα των τελευταίων χρόνων της καριέρας μου. Αν με ρωτούσε όμως κάποιος το καλοκαίρι δεν θα πίστευα ότι θα μπορούσαν να ήταν τόσο καλά τα πράγματα.

Το αήττητο σερί σας μπορεί να σταμάτησε στο κύπελλο στο πρωτάθλημα όμως συνεχίζεται. Υπάρχει κάποια ομάδα που να μπορεί να το σταματήσει;
Φαινομενικά ίσως κάτι τέτοιο γίνει στα μπαράζ, αλλά θεωρώ ότι αν είμαστε υγιείς και χωρίς τραυματισμούς δεν θα έχουμε πρόβλημα. Δεν υπάρχει κάποια ομάδα που να μας φοβίζει. Ξέρουμε ποιοι είμαστε και μπαίνουμε σε όλα τα παιχνίδια για τη νίκη.

Αν σου ζητούσα να κάνεις έναν απολογισμό των δύο χρόνων που είσαι στην Παναχαϊκή;
Κάποια πράγματα ειδικά πέρυσι με στεναχώρησαν. Ο αθλητισμός είναι γιορτή και έτσι θα έπρεπε να το βλέπουμε όλοι. Κάθε μορφή βίας είτε λεκτική ή  οποιαδήποτε άλλη δεν θα έπρεπε να υπάρχει στον αθλητισμό. Υπάρχουν λοιπόν κάποιες τέτοιες στιγμές που δεν αισθάνθηκα καλά, αλλά θέλω να πιστεύω ότι ανήκουν στο παρελθόν. Αυτά σε ότι αφορά τα αρνητικά. Έχω όμως και πολλά θετικά όπως η ατμόσφαιρα που δημιουργούσαν οι φίλαθλοί μας σε κάθε παιχνίδι και το γεγονός ότι έχω συμπαίκτες αθλητές που τους έβλεπα στην τηλεόραση και τους θαύμαζα τα προηγούμενα χρόνια. Επίσης είμαι χαρούμενος γιατί δούλεψα με δύο εξαιρετικούς προπονητές, όπως ο Άρης Αγγελόπουλος και ο Γιώργος Λυκούδης.

Το μπιτς βόλεϊ πως ήρθε στη ζωή σου;
Ασχολούμαι τα τελευταία τέσσερα χρόνια περισσότερα για να περνάω καλά το καλοκαίρι και σε καμία περίπτωση δεν το συγκρίνω με της σάλας. Πέρυσι παίξαμε με τον Σωρήρη (σ.σ. Βλαχοστάθη) και πήγαμε καλά. Θεωρώ ότι θα αγωνισθούμε και φέτος και θα περάσουμε καλά.

Λιβαθηνός: "Με τη βοήθεια του κόσμου μας να γράψουμε ιστορία"

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports