Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Μια ιδιαίτερη συνταγή για ένα ξεχωριστό γιορτινό μενού

Μια ιδιαίτερη συνταγή για ένα ξεχωριστό ...

Από το Κρεοπωλείο Κωστόπουλος

Το κρεοπωλείο “Κωστόπουλος”, από το 1949 διαλέγει για εμάς το καλύτερο,  φροντίζοντας να έχουμε στο τραπέζι μας προιόντα υψηλής ποιότητας, γεύσης και διατροφικής αξίας. Για τις γιορτινές ημέρες μας προτείνει να δοκιμάσουμε χειροποίητο ρολό σε μια απίθανη εκδοχή μαγειρέματος... Δοκιμάστε τό!

Γιορτινό Ρολό Αγκαλιασµένο από Φυστίκια Αιγίνης & Ζεστή Σάλτσα Μήλου

Υλικά για 4 Άτοµα:

1,5 κιλό χοιρινή σπάλα ανοιγµένη για ρολό από τον κρεοπώλη µας

150 γρ. φρέσκα κυδώνια κοµµένα χοντρά µπαστουνάκια

150 γρ. αποξηραµένοι χουρµάδες

250 γρ. κεφαλογραβιέρα µε ολόκληρα πιπέρια

300 γρ. λευκό κρασί

Αλάτι, πιπέρι & 200 γρ. φυστίκια Αιγίνης χοντροσπασµένα και 6-8 κουτ. σούπας µέλι, ανακαεμένα για να γίνει η κρούστα φυστικιού

Υλικά για τη σάλτσα:

500 γρ. µήλα πράσινα

150 γρ. νερό

20 γρ. ζάχαρη

Χυµό από ένα λεµόνι

1/2 ξυλάκι κανέλα

30 γρ. βούτυρο αγελαδινό ανάλατο

λίγο αλάτι

 

Εκτελεση:

Ξεφλουδίζουµε και αφαιρούµε τον πυρήνα των µήλων και τα κόβουµε σε µικρά κυβάκια. Τοποθετούµε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο και το αλάτι. Βράζουµε σε µέτρια φωτιά µε σκεπασµένη κατσαρόλα περίπου για 15' (µέχρι να µαλακώσουν τα µήλα, χωρίς να αφυδατωθούν). Κατεβάζουµε την κατσαρόλα από την φωτιά και µε ένα σύρµα προσθέτουµε χτυπώντας τό το βούτυρο και το αλάτι για να φτιάξουµε µια λεία κοµπόστα. Η πυκνότητα της σάλτσας ποικίλει ανάλογα µε το πόσο ώριµα είναι τα µήλα. Αν είναι πολύ δεµένη, προσθέστε λίγο καυτό νερό και ανακατέψτε. Λίγο πριν το σερβίρισµα αφαιρούµε το ξυλάκι κανέλας.

Γεµίζουµε το χοιρινό µε τα κυδώνια, τα αποξηραµένα φρούτα και την κεφαλογραβιέρα, αλατοπιπερώνουµε και το δένουµε σε ρολό. Το τοποθετούµε σε σκεύος ψησίµατος αλατοπιπερώνοντας και προσθέτοντας το λευκό κρασί και ένα ποτήρι νερό, ψήνουµε για 3-3,5 ώρες σε 180 C σε φούρνο αερόθερµο γυρνώντας το ρολό κάθε 45΄ και ελέγχοντας τα υγρά. Το τελευταίο µισάωρο αφαιρούµε όλα τα υγρά και αλείφουµε το µίγµα των φυστικιών στο χοιρινό για να σχηµατίσει µια κρούστα και συνεχίζουµε το ψήσιµο µέχρι να πάρει καλό χρώµα. Το αφήνουµε να "κάτσει" λίγο, κόβουµε και σερβίρουµε µε τη ζεστή σάλτσα µήλου.

Το κρεοπωλείο "Κωστόπουλος" σας εύχεται Χρόνια Πολλά & για το γιορτινό τραπέζιμε κάθε αγορά άνω των 50 ευρώ, προσφέρει σε όλους δύο μπουκάλια κρασί δωρεάν.

ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πανεπιστημίου 81, Πάτρα

Τ. 2610.422.118

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά