Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Δοκιμάστε την πιό αρωματική Βασιλόπιτα

Δοκιμάστε την πιό αρωματική Βασιλόπιτα

...με κάσιους, σταφίδες & μπαχαρικά, από το "Μπαχαράδικο"!

Είναι το πλέον εξειδικευμένο κατάστημα για μπαχαρικά, όπως λέει και το όνομά του άλλωστε, και μας προτείνει μια Βασιλόπιτα διαφορετική, για να υποδεχθούμε το νέο χρόνο με "αρώματα"!

Δείτε τη συνταγή για Βασιλόπιτα με κάσιους σταφίδα και μπαχαρικά, από το "Μπαχαράδικο".

Υλικά: (για 14-16 κομμάτια)

300 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
320 γρμ. ζάχαρη άχνη
300 γρμ. βούτυρο γάλακτος αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου
7 αυγά
100 γρμ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
100 γρμ. κάσιους μέτρια ψιλοαλεσμένα
100 γρμ. φουντούκια ψημένα, μέτρια ψιλοαλεσμένα
100 γρμ. μαύρη σταφίδα, κορινθιακή
50 γρμ. μαύρο ρούμι
1/2 κουτ. γλ. φρέσκο τζίντζερ, ψιλοτριμμένο
2 κουτ. γλ. γεμάτα μπέικιν πάουντερ
1/4 κουτ. γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
1/4 κουτ. γλ. μαστίχα τριμμένη
1/4 κουτ. γλ. αλάτι
Για την επικάλυψη:
Ζάχαρη άχνη,

ή

Γλάσο ζάχαρης με άρωμα πορτοκάλι:
300 γρμ. ζάχαρη άχνη
4 κουτ. σ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1 βανίλια με άρωμα πορτοκάλι

Εκτέλεση:

Ζύμη:
1. Σε ένα μπολάκι μουσκεύουμε τις σταφίδες στο ρούμι. Χτυπάμε στο γουδί τη μαστίχα, (παγωμένη αρκετά) με 1 κουταλιά ζάχαρη κρυσταλλική.
2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο, και τη μαστίχα.
3. Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη άχνη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά.
4. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά, το χυμό, το τζίντζερ και ανακατεύουμε για να ενσωματωθούν καλά.
5. Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε το μίγμα με το αλεύρι σταδιακά και εναλλάξ με τα τριμμένα κάσιους, ανακατεύοντας πλέον με μια σπάτουλα. Προσθέτουμε και τις σταφίδες και ανακατεύουμε με την σπάτουλα.

6. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° - 180° C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα αντικολλητικό ταψί στρογγυλό, διαμέτρου 30-32 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μίγμα.
7. Ψήνουμε για 45'-50' περίπου.
8. Αφού κρυώσει καλά η Βασιλόπιτα, την ξεφορμάρουμε, και τοποθετούμε στο κάτω μέρος το φλουρί όρθιο, να μην το βρει το μαχαίρι στο κόψιμο.

Γλάσο ζάχαρης:
1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά πολύ καλά με ένα σύρμα. Θέλουμε να έχουμε ένα παχύρρευστο γλάσο, αν χρειαστεί να το αραιώσουμε, προσθέτουμε ελάχιστο πορτοκάλι, ή αντιθέτως να το σφίξουμε, λίγη ζάχαρη άχνη, ώστε να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ολοκλήρωση:
1. Πασπαλίζουμε με αρκετή ζάχαρη άχνη και την στολίζουμε με ό,τι Χριστουγεννιάτικο θέλουμε.
2. Αν βάλουμε το γλάσο ζάχαρης, το αδειάζουμε σιγά-σιγά επάνω στη βασιλόπιτα. Με μία σπάτουλα το απλώνουμε προσεχτικά σε όλη την επιφάνεια.

Καλή επιτυχία & Καλή χρονιά!


ΜΠΑΧΑΡΑΔΙΚΟ

Μαιζώνος 61-63, Πλ. Όλγας, Τηλ. 2613019227

Επισκεφθείτε τη σελίδα του "Μπαχαραδικου" στο fb ΕΔΩ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά