Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Στο δρόμο πάλι αύριο οι Διοικητικοί Υπάλληλοι του Πανεπιστημίου- Συλλαλητήριο στην πλατεία Γεωργίου

Πάτρα: Στο δρόμο πάλι αύριο οι Διοικητικ...

Απο τους 457 υπαλλήλους το Σεπτέμβριο του 2013 έχουν απομείνει μόλις 299

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αύριο Παρασκευή στις 6 το απόγευμα την πλατεία Γεωργίου τα μέλη του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Πατρών.

Οι Διοικητικοί υπάλληλοι απαιτούν να γυρίσουν στη δουλειά τους οι συνάδελφοί τους που μπήκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας  καθώς πλέον το ΑΕΙ της Πάτρας αδυνατεί να λειτουργήσει.

Το Σεπτέμβριο του 2013 υπηρετούσαν στο εκπαιδευτικό ίδρυμα 457 υπάλληλοι και πλέον εργάζονται μόλις 299.
Όσοι απέμειναν στελεχώνουν διοικητικά και τεχνικά και εξυπηρετούν 5 Σχολές, 23 τμήματα (από αυτά τα τρία στο Αγρίνιο), 30.000 φοιτητές, 800 μέλη ΔΕΠ, τη φοιτητική εστία, τη φοιτητική λέσχη, το πανεπιστημιακό γυμναστήριο, τις βιβλιοθήκες, το συνεδριακό κέντρο, τα μουσεία και όλες τις υπόλοιπες μονάδες του Πανεπιστημίου.

Στην ανακοίνωση ενόψει της αυριανής κινητοποιήσης τονίζουν:

Κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ επιταχύνουν την αντιδραστική αναμόρφωση του Δημόσιου, γενικεύουν και κλιμακώνουν τον πόλεμο ενάντια σε όλους τους εργαζομένους, δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Ταυτόχρονα με την γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική, το τσάκισμα μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων, προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς σε διαρθρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο, που εξυπηρετούν τη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου.

Με τις διαθεσιμότητες, τους νέους οργανισμούς, τις αξιολογήσεις, τη μετατροπή των ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ, απολύουν χιλιάδες εργαζόμενους στο Δημόσιο.

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και στον προθάλαμο της απόλυσης 1.150 εργαζόμενοι στα ΑΕΙ, από αυτούς οι 85 στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Σημειώνουμε ότι με την κυβερνητική αξιολόγηση των δομών από ιδιωτική εταιρεία, το Πανεπιστήμιο για να λειτουργήσει χρειάζεται 659 υπαλλήλους και σήμερα έχουν απομείνει κάτω από 300.

Το Υπουργείο Παιδείας μας εξαπατά. Καμία δέσμευση δεν έχει υλοποιηθεί για την επιστροφή των συναδέλφων μας που είναι σε διαθεσιμότητα.

Αντίθετα, τους κρατάει σε ομηρία εδώ και 13 μήνες και το μόνο που φαίνεται είναι ότι θα βρεθούν τελικά στο δρόμο.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις