Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Λεγάτου στο thebest.gr: "Δεν με στήριξε ο Χριστόπουλος"

Λεγάτου στο thebest.gr: "Δεν με στή...
Λαλιώτη Αμαλία

Η έμπειρη προπονήτρια μιλά για τους λόγους που παραιτήθηκε από την τεχνική ηγεσία του Απόλλωνα

Η Ελένη Λεγάτου έχει συνδέσει το όνομά της με το γυναικείο βόλεϊ του Απόλλωνα, αν και η πρώτη της επαφή με το άθλημα έγινε και συνεχίστηκε για πολλά χρόνια στην Ολυμπιάδα.

Ωστόσο προπονητικά καθιερώθηκε στο “μελανόλευκο” πάγκο όπου έζησε καλές και πιο άσχημες στιγμές. Η ίδια μιλά για τους λόγους που την ανάγκασαν να παραιτηθεί, ενώ ξεκαθαρίζει ότι δεν είχε την στήριξη του τεχνικού διευθυντή Γιώργου Χριστόπουλου.

Πώς θα σχολίαζες την παρουσία σου, στον Απόλλωνα όλα αυτά τα χρόνια;

Στην ομάδα πήγα σε μία περίοδο που ήταν σε κάμψη, αλλά είχα μιλήσει τότε με τον Βερβίτα, ο οποίος ήθελε να δουλέψουμε μαζί και έτσι δέχθηκα. Ήταν σημαντικό γιατί μου έδειξε ότι είχε όραμα.

Και έτσι και έγινε όταν ξεκινήσαμε στον Απόλλωνα ήταν ελάχιστες αθλήτριες που έχαναν τους αγώνες με μεγάλες διαφορές και καταφέραμε με αργά και σταθερά βήματα να καθιερωθούμε.

Δεν είμαι πικραμένη από την παρουσία μου, στον Απόλλωνα, γιατί δημιουργήσαμε μία ομάδα που την ήξερε όλη η Πάτρα και έβγαζε και νέες αθλήτριες.

Δεν υπάρχει καθόλου πικρία για το γεγονός ότι δεν συνέχισες το έργο σου;

Όχι απλά ήθελα να δουλέψω με αυτή τη νέα γενιά του Απόλλωνα, η οποία πιστεύω ότι θα μεγαλουργήσει τα επόμενα χρόνια. Ήθελα όμως αυτό να γίνει σταδιακά για να υπάρξει ένα πάντρεμα των μεγάλων και των πιο μικρών αθλητριών, για να κάνουμε το βήμα παραπάνω.

Πριν δύο χρόνια ο Απόλλωνας είχε κάνει και πάλι ανανέωση και πέρυσι πραγματοποιήσατε μία από τις καλύτερες χρονιές σας με καλή θέση στην Α2 Εθνική, αλλά και στα ηλικιακά. Γιατί έπρεπε να ξαναγίνει ανανέωση;

Η ανανέωση είχε γίνει η ομάδα είχε πέσει στην Β' Εθνική και επιστρέψαμε αμέσως. Ο βασικός κορμός από τότε ήταν μικρές αθλήτριες που είχαν σημαντικό ρόλο στην ομάδα σε συνδυασμό με κάποιες πιο έμπειρες, οι οποίες θα πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε ότι δεν είχαν οικονομικές απολαβές από την ομάδα.

Αυτός ήταν και ο λόγος που παραιτήθηκες, η ανανέωση στην ανανέωση;

Οχι, γιατί και αυτό το δέχθηκα γιατί είδα ότι δεν μπορούσε να γίνει τίποτα άλλο, δεν ήθελα να φύγω ήθελα να δουλέψω με αυτή τη φουρνιά της ομάδας. Η διαφωνία μου ήταν ότι δεν ήθελα παιδιά που δεν ήταν σωματικά και ψυχικά έτοιμα να μπουν τόσα βαθιά, αλλά και πάλι προσπαθήσαμε με τον έφορο, δύο μήνες για να μπορέσουμε να βρούμε μία όσο το δυνατό καλύτερη λύση και το μόνο που ζητούσα ήταν να έχω δύο πασαδόρους που όσοι γνωρίζουν βόλεϊ καταλαβαίνουν τι λέω.

Το μόνο σίγουρο πάντως σε όλο αυτό είναι ότι δεν με στήριξε ο Γιώργος Χριστόπουλος και τον θεωρώ σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνο για ότι έχει γίνει.

Γιατί θεωρείς ότι δεν σε στήριξε ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας;

Ποτέ δεν παραβρέθηκε ούτε σε ένα συμβούλιο μαζί μου, δεν τον άκουσα ποτέ να στηρίζει τις θέσεις μου και στην τελική όταν δεν συμφωνεί με κάτι ο τεχνικός διευθυντής παραιτείται, όπως έκανε ο Τάκης Πετρόπουλος στο μπάσκετ. Άλλωστε ο Γιώργος Χριστόπουλος συμμετείχε κανονικά στη διάδοχη κατάσταση. Και μιλάω για έναν άνθρωπο που για μένα ήταν ο δάσκαλός μου προπονητικά και το πρότυπό μου για πολλά χρόνια, χωρίς αυτό να αναιρεί τις επιτυχίες του και τη δουλειά που έχει προσφέρει στο βόλεϊ.

Δεν νιώθεις ότι είχες ευθύνη για τα παιδιά που άφησες;

Γι αυτό προσπάθησα τους τελευταίους μήνες πριν φύγω με τον έφορο της ομάδας, για να υπάρξει μία χαλαρή μεταβατική περίοδος. Να ξέρεις όμως αυτά τα παιδιά έχουν τόσο ταλέντο που θα πάνε μπροστά δεν μπορεί κανείς να τους το χαλάσει, ξέρουν καλό βόλεϊ. Άλλωστε δεν είναι τυχαία όλα αυτά τα βήματα εξέλιξης και οι διακρίσεις που είχαμε στις μικρότερες κατηγορίες.

 

Αυτό το καιρό συνεργάζεσαι με τον Άρη Αγγελόπουλο, δέχεσαι την άποψη ορισμένων ότι μαζί με τον Γιώργο Χριστόπουλο, έκαναν κακό στο πατραϊκό βόλεϊ;

Οι προπονητές που πήραν τις ομάδες τους από το τοπικό και τις έφτασαν στην Α1 Εθνική τις εποχές που το επίπεδο ήταν ιδιαίτερα υψηλό μόνο κακό δεν έχουν κάνει. Από εκεί και πέρα ο ρόλος του προπονητή είναι και να βγάζει αθλητές και νομίζω ότι και οι δύο έχουν αναδείξει κορυφαίους παίκτες. Τώρα γιατί κατηγορούνται είναι άλλο θέμα, δεν το γνωρίζω, αλλά θεωρώ ότι μόνο μπροστά πήγαν το άθλημα.

Γιατί η Πάτρα δεν έχει μία γυναικεία ομάδα στην Α1;

Έχει να κάνει αποκλειστικά με τις διοικήσεις γιατί ειδικά με εμάς κάθε φορά που πηγαίναμε να κάνουμε το ...μπαμ κάναμε βήματα προς τα πίσω. Η Πάτρα θα πρέπει σύντομα να έχει μία ομάδα στην Α1 .

Θα ξαναγύρναγες στον Απόλλωνα;

Με αυτές τις συνθήκες όχι, με άλλες συνθήκες, ναι. Το μεγαλύτερο ερέθισμα είναι να δημιουργώ, όταν μου το σταματάς αυτό, δεν έχω λόγο υπάρξεις και δεν θα μπορούσα να το κάνω. Δεν μπορώ απλά να κάνω τη δουλειά μου και να παίρνω το μισθό μου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports