Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΠΑΤΡΑ, Ανθρώπινη Πόλη: «….σαν να μην πέρασε μια μέρα….» - Σχόλιο για ην επιστροφή των κορύνων στην Αγίου Ανδρέου

ΠΑΤΡΑ, Ανθρώπινη Πόλη: «….σαν να μην πέρ...

"Η προχειρότητα και η παραίτηση από την πόλη και προβλήματά της σε όλο της το μεγαλείο..."

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Δημοτική Παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ "Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρόταση - Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη", με αφορμή την επιστροφή των κορύνων στην οδό Αγίου Ανδρέου επισημαίνει τα εξής:

"Πέρασαν 3.5 χρόνια από την εκλογή Δημαρά στο Δήμο και μοιάζει σαν να είμαστε 4 χρόνια πίσω. Τότε που η δημοτική αρχή Φούρα, έβαζε τις κορύνες στην Αγίου Ανδρέου για να λύσει το προβλήμα του διπλοπαρκαρίσματος και της ταχύτητας διέλευσης.

Όταν ανέλαβε η σημερινή αρχή, ακούσαμε τότε από τους εκπροσώπους της  για μελέτες που δείχνουν πως οι κορύνες δεν συνεισφέρουν στη βελτίωση της κυκλοφορίας, απλά δίνουν την ιδέα πως τα οχήματα κινούνται πιο γρήγορα κι έτσι ξηλώθηκαν. Σήμερα τις ανακαλύπτουμε ξανά, με το πρόσχημα της απουσίας δημοτικής αστυνομίας.

Πού είναι οι μελέτες που θα έδιναν λύσεις σε ένα πρόβλημα που έχει να κάνει με την ποιότητα ζωής του κέντρου, και όχι μόνο, της πόλης;

Η προχειρότητα και η παραίτηση από την πόλη και προβλήματά της σε όλο της το μεγαλείο...

Είναι ανάλογη με την απέλπιδα προσπάθεια της αντιδημαρχίας πρασίνου και αυτεπιστασίας στο παραπέντε των δημοτικών εκλογών να  γεμίσει κούνιες τις εγκαταλελειμμένες παιδικές χαρές και να δημιουργήσει “νέες πλατείες” με διαδικασίες fast-track, χωρίς κανένα περιβαλλοντικό σχεδιασμό και λογική.

Νομίζουν πως οι δημότες δεν έχουν αντίληψη των πρακτικών του παρελθόντος και λειτουργούν με την ίδια προχειρότητα όπως και στην κεντρική πολιτική σκηνή,  την παραμονή των εκλογών.

Η σημερινή δημοτική αρχή αρνείται να δει τα πραγματικά προβλήματα της πόλης και των δημοτών της. Προσπαθεί να κρύψει την ανικανότητα έμπνευσης και προοπτικής- έστω και στο τέλος της θητείας της-, και σπεύδει να εφαρμόσει καταδικασμένες λογικές του παρελθόντος.

Θα το ξαναπούμε για ακόμα μια φορά και ελπίζουμε πως θα εισακουστούμε. Η πόλη χρειάζεται συνολικό σχεδιασμό, σε σχέση με το φλέγον ζήτημα του κυκλοφοριακού και όχι πρόχειρες και αποσπασματικές ενέργειες."




Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις