Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

"Xρυσά γάντια": Διαφήμιση της πυγμαχίας

"Xρυσά γάντια": Διαφήμιση της πυγμαχίας

Κατάμεστο ήταν το κλειστό γυμναστήριο στο Κουκούλι από φίλους του αθλήματος

Σε ένα κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο στο Κουκούλι πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία το Σάββατο το πυγμαχικό τουρνουά «Χρυσά Γάντια», το οποίο διοργάνωσαν ο ΑΣΒΑ Τόφαλος και η Πυγμή, υπό την αιγίδα της Τοπικής Επιτροπής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας.

ΜΙκροί και μεγάλοι πυγμάχοι διαφήμισαν κυριολεκτικά το άθλημα με τους σκληρούς αλλά θεαματικούς πάντα αγώνες τους ανταμείβοντας και με το παραπάνω τους Πατρινούς φιλάθλους που δίνουν πάντα δυναμικό παρών στο συγκεκριμένο τουρνουά. Άλλωστε η Πάτρα αγαπά την πυγμαχία και σε κάθε ευκαιρία το δείχνει.

Τι και αν οι αγώνες έγιναν στο Κουκούλι και όχι στο κλειστό του Αγίου Διονυσίου δεν είχε καμία σημασία, αφού ο κόσμος βρέθηκε στις κερκίδες και ενίσχυσε με το χειροκρότημά του, τους αθλητές και τις αθλήτριες που αγωνίσθηκαν.

Η ομάδα του Τόφαλου

Η ομάδα του Τόφαλου

Η ομάδα του Τόφαλου

Εκτός λοιπόν από τους διοργανωτές Τόφαλο και Πυγμή, καθώς και τις πατρινές ομάδες Παναχαϊκή και Άμυνα πήραν μέρος και αθλητές από τα σωματεία: Κολοσσός Ιωαννίνων, ΓΣ Αμφιλοχίας, Λέων Ζακύνθου, Πυθαγόρας Αγρινίου, Μίνωας Κρήτης, Πολυδάμας Αρτας, καθώς και μία κυπριακή ομάδα.

Τα ζευγάρια της διοργάνωσης αποτελούνταν από τέσσερις παίδες, δύο νέους και δεκαοκτώ άνδρες. Την αυλαία της διοργάνωσης άνοιξαν 16 μικροί πυγμάχοι, αγόρια και κορίτσια που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο άθλημα της πυγμαχίας που για άλλη μία φορά κέρδισαν τις εντυπώσεις θερμαίνοντας το κλίμα για να ανέβουν στη συνέχεια οι πιο μεγάλοι προσφέροντας θεματικές αναμετρήσεις, όπως συμβαίνει πάντα στα «Χρυσά Γάντια».

Και βέβαια σε τέτοιου είδους αγώνες κερδισμένη βγαίνει η πυγμαχία με τους νικητές και ηττημένους απλά να δοκιμάζουν τις δυνάμεις του λίγο πριν δώσουν το παρών στο πανελλήνια πρωταθλήματα όπου συμμετέχουν πολλοί από αυτούς.Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι αισθητή ήταν η απουσία των αθλητών της ΕΑΠ, αφού η «μελανόλευκη» ομάδα εκτός από διοργανώτρια του τουρνουά τα προηγούμενα χρόνια έχει γράψει τη δική της ιστορία στο χώρο και δεν ήταν ιδιαίτερα ευχάριστο να βλέπεις τους Ηλία Άχμετ και τον Σάκη Πεφάνη για παράδειγμα να μην ανεβαίνουνε το ρινγκ και να παρακολουθούν τους αγώνες από την κερκίδα.

Η ομάδα της ΠΥΓΜΗΣ

Η ομάδα της ΠΥΓΜΗΣ

Η ομάδα της ΠΥΓΜΗΣ

Από εκεί και πέρα όπως ήταν λογικό μεγάλη και σημαντική ήταν η παρουσία των ομάδων της περιοχής μας, οι οποίες συμμετείχαν με πολλούς αθλητές.

Ας δούμε λοιπόν τα ονόματα των πυγμάχων του κάθε συλλόγου:

ΠΥΓΜΗ (Λάμπρος Μιχαλόπουλος):  Αναστασόπουλος, Καλύβας, Αθανασίου, Μπαλκάμος, Γκολέμης, Κούφης, Σταφανάτος και Κονταξής.

ΤΟΦΑΛΟΣ (Μάκης Συνοδικός): Παλούμπης, Μαντάς, Δήμας, Σωτηρόπουλος, Ποδαρας και Κουμουτσάκος.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Νίκος Πλέας): Στόκος, Καδης, Βασιλόπουλος και Καρύδης.

ΑΜΥΝΑ Μάριος (Καπερώνης): Βασιλείου, Αλ. Σωτηρόπουλος.

Η ομάδα της Παναχαϊκής

Η ομάδα της Παναχαϊκής

Η ομάδα της Παναχαϊκής

Τέλος τα ονόματα των μικρών που άνοιξαν τη διοργάνωση προσφέροντας το δικό τους μοναδικό θέαμα: Παναγιώτου, Μουνδριζας, Κουμανιώτης, Μαρούδας, Παλούμπης, Κουτρουπάνος, Μπασιλάρης, Σωτηρόπουλος, Συνοδινός και Λούκας, καθώς και οι αθλήτριες: Β. Τριάντη, Παπαδοπούλου, Μαντέλη, Γιαννακοπούλου, ενώ άτυχη ήταν Αλεξανδροπούλου, η οποία δεν αγωνίσθηκε επειδή δεν κατέβηκε να παίξει η αντίπαλός της.

Η ομάδα της Άμυνας

Η ομάδα της Άμυνας

Η ομάδα της Άμυνας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports