Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup για τη διάσωση της Ελλάδας-Όλα τα σενάρια επί τάπητος

Κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup για τη ...

Μήνας αποφάσεων ο Σεπτέμβρης

Εκτακτη σύσκεψη σήμερα στις 9.00 το πρωί συγκαλεί ο πρόεδρος της ΕΕ, λίγες ώρες πριν την συνεδρίαση του Eurogroup για τη νέα βοήθεια στην Ελλάδα, με τη συμμετοχή Μπαρόζο, Γιούργκεν και Ολι Ρεν. Yπό την απειλή των οίκων αξιολόγησης να κηρύξουν την Ελλάδα σε επιλεκτική χρεοκοπία, με την συμμετοχή των ιδιωτών στο νέο πακέτο διάσωσης να έχει βραχυκυκλώσει και με την ΕΕ να συζητεί και το ενδεχόμενο μείωσης του ελληνικού χρέους, ο Σεπτέμβριος φαντάζει πλέον ο μήνας των οριστικών αποφάσεων.

"Δεν πρόκειται μια έκτακτη σύνοδο, αλλά για μια συνάντηση με σκοπό τον συντονισμό των θέσεων όπως έχει γίνει και στο παρελθόν", τόνισε ο εκπρόσωπος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Αναφορικά με την Ελλάδα, οι συζητήσεις με στόχο την εξεύρεση της "χρυσής τομής" για την εθελοντική συμμετοχή των ιδιωτών στο πακέτο δανεισμού συνεχίζονται. Δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt, αναφέρει ότι το ύψος του νέου πακέτου θα φτάσει περίπου τα 110 δισ. ευρώ . Εξ αυτών, τα 70 με 80 δισ. ευρώ θα αποτελέσουν νέο δάνειο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ενώ εκτιμάται ότι τα 30 δισ. ευρώ θα προσεγγίσουν τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών θα φτάσει τα 15 δισ. ευρώ.

Όσο για το θέμα της εμπιστοσύνης στην ευρωζώνη, κοινοτικές πηγές εκτιμούν ότι το ευρωπαϊκό οικοδόμημα αμφισβητείται και ως εκ τούτου θα πρέπει να ληφθούν άμεσα αποφάσεις για τη στήριξή του.

Όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, μόνη πειστική λύση θα ήταν η εφαρμογή της αρχικής πρότασης του προέδρου της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, και του αρμοδίου Επιτρόπου, Όλι Ρεν, την οποία είχε στηρίξει και ο Ζαν - Κλοντ Τρισέ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, για ουσιαστική οικονομική ενίσχυση του προσωρινού μηχανισμού σταθερότητας (EFSF) και διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του, ώστε να μπορεί να επαναγοράζει δημόσιο χρέος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά