Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Ολυμπιακοί Αγώνες Παρίσι 2024 Αιγιάλεια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Τι προτείνει σήμερα ο Δήμος στο Υπουργείο Μεταφορών για τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα

Πάτρα: Τι προτείνει σήμερα ο Δήμος στο Υ...

Οι φορτιστές και τα σημεία φόρτισης

Το σχέδιο για την φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων είναι ένα από τα θέματα που θα συζητήσει σήμερα ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης με την υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Πρόκειται για ένα σχέδιο που εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής  και αμέσως μετά πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο ενώ στη συνέχεια εστάλη στο Υπουργείο προκειμένου ο Δήμος να  λάβει την απαιτούμενη χρηματοδότηση για την υλοποίηση του έργου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, ο Δήμος έχει προτείνει να μπουν 335 φορτιστές σε 100 σημεία της πόλης. Εξ αυτών 228 μηχανήματα θα είναι για φόρτιση ΙΧ, 10 σημεία φόρτισης αυτοκινήτων ΑμεΑ, 84 για ταξί, 12 για φορτηγά και ένας φορτιστής για τουριστικά λεωφορεία.

Με βάση το σχέδιο θα υπάρχουν φορτιστές σε όλες σχεδόν τις πιάτσες των ταξί, έξω από τα παλιά δημοτικά καταστήματα στις ενότητες (Βραχνέικα, Μεσσάτιδα, Παραλία και Ρίο), έξω από όλα τα νοσοκομεία της πόλης. Επίσης, έχουν προσδιοριστεί θέσεις και μέσα στο Πανεπιστήμιο Πατρών, παρότι βρίσκεται έξω από τα όρια του Δήμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κόστος υλοποίησης του έργου ξεπερνά τα 2εκ. ευρώ. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις