Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Eurovision 2024: «Μαύρο» στην εμφάνιση του Ισραήλ από το Βέλγιο

Eurovision 2024: «Μαύρο» στην εμφάνιση τ...

Πιθανολογείται πως η EBU «έκοψε» την συμμετοχή λόγω Ισραήλ.

Σάλος έχει προκληθεί με τα όσα λέγονται αναφορικά με τον αποκλεισμό του Βελγίου από τον μεγάλο τελικό της Eurovision. Πιθανολογείται πως η EBU «έκοψε» την συμμετοχή λόγω Ισραήλ.

Φωτογραφίες από την δημόσια τηλεόραση του Βελγίου κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, όπου το κανάλι «έριξε μαύρο» κατά τη διάρκεια της εμφάνισης του Ισραήλ στον χτεσινό (09.05.2024) Β’ Ημιτελικό της Eurovision, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον πόλεμο στη Γάζα. Φήμες θέλουν την EBU να «τιμωρεί» το Βέλγιο, αφήνοντας εκτός τελικού ένα από τα μεγαλύτερα φαβορί που διεκδικούσε υψηλή θέση. 

Επίσης, ο τραγουδιστής που εκπροσωπούσε τη χώρα είχε γράψει στο στήθος του τη λέξη «Peace», θέλοντας να περάσει ένα αντιπολεμικό μήνυμα με τον τρόπο του.

«Πρόκειται για μια συνδικαλιστική δράση. Καταδικάζουμε τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ισραηλινού κράτους. Επιπλέον, το Ισραήλ καταστρέφει την ελευθερία του Τύπου. Ως εκ τούτου, κάνουμε ένα προσωρινό διάλειμμα από την εκπομπή μας. Τώρα, κατάπαυση του πυρός», ανέφεραν συνδικαλιστές της δημόσιας τηλεόρασης του Βελγίου, Vrt, που εκπέμπει στα φλαμανδικά.

Δύο Βέλγοι υπουργοί είχαν εκφράσει προηγουμένως την πεποίθησή τους ότι το Ισραήλ δεν θα έπρεπε να συμμετάσχει στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision όσο συνεχίζονται οι επιθέσεις του εναντίον αμάχων στη Γάζα.

«Αυτό είναι μεγάλο. Το κορυφαίο βελγικό τηλεοπτικό κανάλι, VRT, διέκοψε την προβολή της Eurovision , για να δημοσιεύσει αυτό το μήνυμα που καταδικάζει τον πόλεμο του  Ισραήλ στην Γάζα», έγραψε δημοσιογράφος του Al Jazeera σε ανάρτησή του στο «X».

Καλλιτέχνες που εκπροσωπούν το Βέλγιο, την Πορτογαλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, την Ελβετία, τη Νορβηγία, τη Δανία, τη Λιθουανία, τη Φινλανδία και τον Άγιο Μαρίνο στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision είχαν ζητήσει επείγουσα και βιώσιμη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Τα όσα έγιναν σχολιάστηκαν και στην εκπομπή «Super Κατερίνα» σήμερα, Παρασκευή.

«Πολλές αντιδράσεις δημιουργήθηκαν από την EBU, το Βέλγιο ήταν πολύ ψηλά στα στοιχήματα μέχρι και την τελευταία στιγμή και βάζω ένα ερωτηματικό. Να πούμε ότι και ο τραγουδιστής βέβαια χτες, δεν ήταν πολύ καλός», είπε ο Γιάννης Πουλόπουλος.

 

Πηγή newsit.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight