Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το απορριμματοφόρο που λειτουργεί με τηγανέλαιο

Το απορριμματοφόρο που λειτουργεί με τηγανέλαιο

Θα κυκλοφορήσει στους δρόμους της Θεσσαλονίκης του χρόνου

Το καλοκαίρι του 2012 θα κάνει την εμφάνισή του στους δρόμους της Θεσσαλονίκης το απορριμματοφόρο του δήμου, που θα καίει βιοντίζελ με πρώτη ύλη το... τηγανέλαιο. Το απορριμματοφόρο, το οποίο αγοράστηκε τον περασμένο Νοέμβριο, θα "καίει" το βιοντίζελ δεύτερης γενιάς που παράγεται στο Εθνικό Κέντρου Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της πρώτης παγκοσμίως εφαρμογής καταλυτικής υδρογονοκατεργασίας σε 100% τηγανέλαιο από νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Αυτό γνωστοποίησε στη διάρκεια της εκδήλωσης του ΤΕΕ-Κεντρικής Μακεδονίας, η ερευνήτρια του ΕΚΕΤΑ Σ. Μπεζεργιάννη, που είναι και πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Ενέργειας του ΤΕΕ/ΤΚΜ.

Το όλο εγχείρημα εφαρμόζεται πιλοτικά στο ΕΚΕΤΑ, και "τρέχει" στο πλαίσιο του έργου Biofuels-2G,που χρηματοδοτείται από το κοινοτικό πρόγραμμα Life+.
Οπως είπε μέχρι στιγμής, έχουν παραχθεί 900 λίτρα βιοντίζελ, έναντι στόχου για 2 τόνους, στο πλαίσιο του έργου. Η συλλογή τηγανέλαιου γίνεται από 23 εστιατόρια της Θεσσαλονίκης, στα οποία μπορούν να παραδίδουν χρησιμοποιημένο λάδι και οι πολίτες.

Σε αναζήτηση επενδυτή για το ενεργειακά αυτόνομο σκάφος αναψυχής "Marvin the Martian", βρίσκεται το αρχιτεκτονικό γραφείο της Θεσσαλονίκης που το δημιούργησε και φιλοδοξεί να φτιάξει μια εντελώς νέα κατηγορία προσέλκυσης αγοραστών.

Υπό προϋποθέσεις και με πλήρη ηλεκτρική κίνηση, το καταμαράν Marvin, που διαθέτει δύο κινητήρες -έναν ηλεκτρικό και έναν ντιζελοκίνητο- και 35 τετραγωνικά φωτοβολταϊκών πάνελ, μπορεί να ταξιδεύει δύο εβδομάδες με μόνο καύσιμο τον ήλιο!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις