Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Θεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη στους 49 συλληφθέντες - Στο Αυτόφωρο την Καθαρά Δευτέρα

Θεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη στους 49 συλλ...

Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης οδηγήθηκαν οι 49 συλληφθέντες από την εισβολή της ΕΛ.ΑΣ. στο ΑΠΘ

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν να δικαστούν, με την αυτόφωρη διαδικασία, τα 49 άτομα τα οποία συνελήφθησαν μετά την πρωτοφανή επέμβαση της Ελληνικής Αστυνομίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι συλληφθέντες θα δικαστούν την Καθαρά Δευτέρα στις 12.00. Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος τους δίωξη για σοβαρή διατάραξη ομαλής λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας, καθώς και για απείθεια τους 48 από τους 49, επειδή αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα.

Θεσσαλονίκη: 49 συλλήψεις μετά την αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετικών Επιστημών στο ΑΠΘ

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία θα διαταχθεί ξεχωριστή έρευνα για τα όπλα και τις φωτοβολίδες τα οποία εντοπίστηκαν, σύμφωνα και με την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι 31 άνδρες και 18 γυναίκες, οι οποίοι θα παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι αύριο οπότε παραπέμφθηκαν να δικαστούν.

 Συγκέντρωση έξω από τα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης – Από την πίσω πόρτα η μεταφορά των συλληφθέντων
Νωρίτερα, οι 49 συλληφθέντες έφτασαν υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και από την πίσω πόρτα στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Άνδρες της ασφάλειας συνόδευαν δύο-δύο τους συλληφθέντες, ένας εκ των οποίων φώναξε «ζήτω οι καταλήψεις», ενώ ένας άλλος ύψωσε συμβολικά τη γροθιά του αριστερού του χεριού.

 Σε βάρος των 49 συλληφθέντων -ηλικίες από 19 έως 30 ετών- σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, παράβαση του νόμου περί όπλων και περί φωτοβολίδων.


 Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης από δεκάδες φοιτητές και άτομα που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους συλληφθέντες.

 Πώς πραγματοποιήθηκε η αστυνομική επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη
Ισχυρές αστυνομίες δυνάμεις των ΜΑΤ, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής και της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης μπήκαν στους χώρους του πανεπιστημίου στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ λίγο πριν τις 16.00 και στη συνέχεια προχώρησαν σε 49 προσαγωγές.

 Σύμφωνα με ανακοίνωση του Φοιτητικού Συλλόγου Φυσικού ΑΠΘ, η εισβολή των ΜΑΤ στον χώρο του πανεπιστημίου έγινε ενώ ήταν σε εξέλιξη εκδήλωση “επανοικειοποίησης του χώρου στον πλάτανο της σχολής” με ποτά και φαγητά, όταν εμφανίστηκαν διμοιρία των ΜΑΤ και ΕΚΑΜ.

ΠΗΓΗ thesstoday.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις