Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Πατρινό Καρναβάλι 2024: ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από τ...

Πατρινό Καρναβάλι 2024: ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την περιφερειακή παρέλαση στην Αγυιά

Το απόγευμα της Πέμπτης

THE BEST CARNIVAL 2024
/

Περιφερειακή καρναβαλική παρέλαση στην Αγυιά πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης. Η ανακοίνωση της ΚΕΔΗΠ Πατρινό Καρναβάλι αναφέρει:

Πλημμύρισαν από κόσμο οι δρόμοι της Αγυιάς κατά τη διάρκεια της εντυπωσιακής 4ης περιφερειακής παρέλασης με τίτλο «Σε συνάντησα στην Πλαζ... να πληρώνεις για μασάζ», που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγυιάς – Τερψιθέας το βράδυ της Πέμπτης 14 Μαρτίου με την υποστήριξη της ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας, των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων της περιοχής και άλλων φορέων αθλητισμού

Με εκκίνηση την πλατεία Ελλήνων Πεζογράφων (Καζαντζάκη) πολλοί καρναβαλιαστές με ευρηματικές, ευφάνταστες μεταμφιέσεις σχετικές με το θέμα παρέλασαν δημιουργώντας μια ξεχωριστή καρναβαλική ατμόσφαιρα. Την παρέλαση συνόδευσαν η Πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας Ήρα Κουρή, το μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΗΠ και Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγυιάς-Τερψιθέας Γιώργος Μαγιάκης και τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής του Πατρινού Καρναβαλιού 2024 που ξεχώριζαν τις καλύτερες μεταμφιέσεις. Την παρέλαση πλαισίωσαν το μουσικό άρμα, ένα φωταγωγημένο άρμα του Δήμου και μια … mega βάρκα. Εκρηκτικοί ρυθμοί κρουστών από το συγκρότημα Ritmo Loco και το εντυπωσιακό fire show της ομάδας τσίρκου X-Saltibagos έδωσαν πρωτότυπη χροιά και φαντασμαγορικό καρναβαλικό χρώμα.

Στην κατάληξη της παρέλασης στην πλατεία Ντε Μιράντα (στάδιο Παναχαϊκής) οι καρναβαλιστές με τις καλύτερες μεταμφιέσεις φωτογραφήθηκαν μπροστά από 2 stand-κατασκευές του Καρναβαλικού Εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων. Παράλληλα μέλη του συλλόγου κερνούσαν τον κόσμο βανίλια υποβρύχιο.

Το θέμα της παρέλασης καυτηρίασε το ζήτημα της μεθοδευμένης ιδιωτικοποίησης της παραλίας της Πλαζ αλλά και γενικά των δημόσιων κοινόχρηστων χώρων αναψυχής, με πρόσχημα το «κυνήγι» της ανάπτυξης μέσω της προβολής μιας ψεύτικης ωραιοποιημένης εικόνας με πολυτέλειες.

Τη διοργάνωση υποστήριξαν οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων των σχολείων της περιοχής: 16ο, 35ο, 48ο, 49ο και 64ο Δημοτικό, 21ο και 13ο Γυμνάσιου, 9ο Λύκειο.

 

 

Κύριος υποστηρικτής: ΠΔΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr