Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Άγιος Βασίλειος: «Γρίφος» οι εργασίες για το τρένο μετά τον έκπτωτο εργολάβο- «Δεν βλέπουμε προοπτική»

Άγιος Βασίλειος: «Γρίφος» οι εργασίες γι...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Σε σύσταση επιτροπής προχωρούν οι κάτοικοι  

Επιτροπή θα συγκροτήσουν οι κάτοικοι του Αγίου Βασιλείου, προκειμένου να απευθυνθούν σε αρμόδιους φορείς και να ενημερωθούν σχετικά με τις εργασίες στη γραμμή του τρένου που έχουν σταματήσει από τις αρχές του 2023.

Καθώς ο καιρός περνά, και το έργο μένει «παρατημένο» οι κάτοικοι ανησυχούν καθώς δεν έχουν καμία πληροφόρηση για την εξέλιξή του. Στόχος τους πλέον είναι να πραγματοποιήσουν επισκέψεις προκειμένου να ενημερωθούν και να λάβουν απαντήσεις. 

«Τα έργα ξεκίνησαν το 2017, ωστόσο στα τέλη του 2022- αρχές του 2023 κηρύχθηκε έκπτωτος ο εργολάβος και τα έργα σταμάτησαν. Από τον Ψαθόπυργο μέχρι το Ρίο η γραμμή παραμένει σκαμμένη και δεν έχουν καμία ενημέρωση για το τι θα συμβεί. Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη για τους κατοίκους της περιοχής. Το χειμώνα αντιμετωπίσουμε τη λάσπη και το καλοκαίρι την σκόνη» λέει στο thebest.gr ο Γιώργος Ζαφειρόπουλος, πρώην αντιδήμαρχος Πατρέων και κάτοικος  της περιοχής.

Όπως εξηγεί, «είμαστε εκτεθειμένοι απέναντι σε πλημμύρες πλημμύρες και φωτιές. Το χειρότερο είναι ότι όσο και να κάνουμε υπομονή, δεν βλέπουμε καμία προοπτική. Ο Δήμος φαίνεται να αδιαφορεί για το θέμα ενώ κι εμείς δεν έχουμε καμία ενημέρωση. Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε οι κάτοικοι του Ακταίου και του Αγίου Βασιλείου στη σύσταση μία επιτροπής έτσι ώστε να μπορέσουμε να συναντηθούμε με αρμόδιους φορείς».

Όπως επισημαίνει ο κ. Ζαφειρόπουλος δεν πρόκειται για ένα σημείο αλλά για μία ολόκληρη περιοχή η οποία αντιμετωπίζει πρόβλημα και η αντίδραση των κατοίκων είναι ο μόνος τρόπος για να ανακινηθεί το θέμα.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις