Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΤΙΒΟΣ

/

«Δεν ξεχνώ, 57 ψυχές»: Αγώνας δρόμου στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών

«Δεν ξεχνώ, 57 ψυχές»: Αγώνας δρόμου στη...

Ο αγώνας αυτός δεν έχει νικητές, ούτε μετάλλια, ούτε χρονομέτρηση παρά μόνο ένα σύνθημα «δεν ξεχνάμε, 57 ψυχές»

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε την περασμένη Τετάρτη από την Τραγωδία στα Τέμπη και οι πολίτες από άκρη σε άκρη της χώρας διαμηνύουν με τις πρωτοβουλίες τους ότι δεν ξεχνούν ούτε συγχωρούν τις αμέλειες και τις παθογένειες του κρατικού μηχανισμού και την ακαταλληλότητα του σιδηροδρόμου που στέρησαν τις ζωές σε 57 ανθρώπους.

Στη Λάρισα  με αφορμή την οδυνηρή αυτή επέτειο διοργανώνεται ο πρώτος αγώνας μνήμης για τα θυμάτα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Δεν υπάρχει νικητής, ούτε χρονομέτρηση
 

Περίπου 350 άτομα θα ποδηλατήσουν από το εργοστάσιο ζάχαρης στη Λάρισα μέχρι το σημείο μηδέν κι από εκεί θα πάνε πεζή στον τόπο του δυστυχήματος, όπου θα τελεστεί τρισάγιο. Ο αγώνας αυτός δεν έχει νικητές, ούτε μετάλλια, ούτε χρονομέτρηση παρά μόνο ένα σύνθημα «δεν ξεχνάμε, 57 ψυχές».

Δρομείς από όλη την Ελλάδα
 

«Είναι μία δύσκολη μέρα, που ταυτόχρονα μας γεμίζει αισιοδοξία. Έχουν έρθει δρομείς από όλη την Ελλάδα. Δεν ξεχνάμε, δεν πρέπει να ξεχνάμε και δεν θα ξεχάσουμε τα παιδιά μας, τους ανθρώπους μας», επεσήμανε, μιλώντας στην κάμερα του OPEN και του «Τώρα Μαζί» ο διοργανωτής Γιώργος Φωτιάδης.

Ο κος Φωτιάδης βρίσκονταν εδώ και περίπου ένα χρόνο σε επικοινωνία με τον σύλλογο των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών και μετέφερε πως «οι γονείς μας είπαν μία συνταρακτική κουβέντα ότι "τα παιδιά μας χάθηκαν, ό,τι και να κάνουμε, αν τρέξουμε, αν διαμαρτυρηθούμε, δεν γυρνούν πίσω. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να μην επαναληφθεί"».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports