Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Η πρόταση των Εμπόρων για την τουριστική ανάπτυξη

Πάτρα: Η πρόταση των Εμπόρων για την του...

Τι περιλαμβάνει η εισήγηση στη δράση «Agora» Greek Shopping Experience Τουρισμός –Εμπόριο-Ναυτιλία

Η διαρκής και συνεχής αυξανόμενη ύφεση λόγω της οικονομικής πολιτικής  έχει φέρει τους εμπόρους, επαγγελματίες  και άλλες κοινωνικές τάξεις, σε μία πρωτοφανή κατάσταση που  δεν έχουμε ξαναζήσει. Σ΄ αυτή  τη κρίσιμη συγκυρία πρέπει να πάρουμε  την κατάσταση στα χέρια μας  οφείλουμε να δώσουμε την δική μας απάντηση, το δυναμικό παρόν και κυρίως να επεξεργασθούμε  προτάσεις που μπορούν να δώσουν λύσεις, αναπνοές στις χειμαζόμενες επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα κρατήσεις  εκτιμάται για αύξηση της τάξεως του 15% σε αεροπορικά δρομολόγια εταιριών χαμηλού κόστους αυτό σημαίνει ότι οι 15.000 «τσάρτερ» θα φέρουν 700.000 επιπλέον τουρίστες. Τα προγραμματισμένα δρομολόγια  κρουαζιέρες για το 2011 αναμένεται να ξεπεράσουν το 1.000 (αύξηση πάνω από 20% σε σχέση με το 2010) . Η Ελλάδα αποτελεί τον πρώτο transit προορισμό στην Ευρώπη με συνολικές αφίξεις επιβατών σχεδόν 5.000.000 επιβατών, κάτι που επιβάλλει να στρέψουμε την προσοχή μας στον τομέα αυτό.

Η πρότασή μας είναι η άμεση  συνεργασία σε διαφορετικού τύπου επιχειρήσεις, κυρίως του Τουρισμού και του εμπορίου.

Προτείνουμε ο Εμπορικός Σύλλογος με την ΟΤΑ, ΟΛΠΑ, Επιμελητήριο, Φορείς Ξενοδόχων , Πρακτόρων κ.ά. την ανάπτυξη πρωτοβουλιών για διακοπές, αγορές ψυχαγωγία με ενδεικτικό τίτλο «Agora»  Greek Shopping Experience.

Στις  « Καλοκαιρινές γιορτές Εμπορίου»  οι επισκέπτες θα παρακολουθούν και  θα συμμετέχουν σε δράσει που θα συνδυάζουν πολιτιστικά δρώμενα, ψυχαγωγικές  δραστηριότητες και φυσικά διαφόρων τύπων εμπορικές εκδηλώσεις.

Με  τον τρόπο αυτό θα αναδειχθούν οι πολιτιστικές, ιστορικές και περιβαλλοντικές ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής και θα διαμορφωθεί ένα ειδικό πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς που θα επιτρέψει την καλλίτερη πλαισίωση των επισκεπτών.

Παραθέτουμε παρακάτω ένα πλαίσιο προτάσεων  του Εμπορικού Συλλόγου με την ευκαιρία μέσο από την συνάντησή μας να εμπλουτισθεί  πέραν του ήδη γνωστών προτάσεων που κατά καιρούς έχουν διεκδικηθεί από την πόλη, (Απόδοση θαλασσίου μετώπου . Ανάπτυξή του, Σύνδεση της παραλιακής ζώνης με (Κάστρο, Αρχαίο Ωδείο, Ψηλά Αλώνια, Άγιο Ανδρέα). Αξιοποίηση του Ιστορικού Κέντρου (έξυπνες, ήπιες επεμβάσεις). Σύνδεση της σιδηροδρομικής γραμμής με Αρχαία Ολυμπία.  Αξιοποίηση Λαδάπουλου, Πλάζ, Σκαγιοπούλειο και άλλων Δημοτικών ακινήτων (εντός του ιστορικού Κέντρου).

Δημιουργία  ενιαίου λογότυπου για την  δημοσιότητα της δράσης που θα χρησιμοποιηθεί παντού (έντυπα, site, κονκάρδες κ.λ.π.)

Δημιουργία ιστοσελίδας για την προβολή της δράσης. Μετάφραση σε 5 γλώσσες Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ρωσικά, Τούρκικα.

Δημιουργία εντύπου παρουσίασης Λιμανιού, ιστορικών μνημείων τοπικών αγορών κ.ά.

Δημιουργία στερεογραφικού χάρτη για την προβολή εμπορικών κέντρων κ.λ.π.

Δημιουργία εντύπου και ηλεκτρονικού Τουριστικού χάρτη.

Ασφαλείς διαδρομές κυκλοφορίας πεζών, καταγραφή τουριστικών διαδρομών, πεζόδρομοι κ.λ.π.

Συμφωνία συνεργασίας καταστημάτων με Εμπορικό Σύλλογο

Προσφορές εκπτώσεις και bonus με πόντους ,διάθεση διαφημιστικών παραδοσιακών προϊόντων, δωρεάν διάθεση εισιτηρίων για το μουσείο, αρχαιολογικούς χώρους, είτε σε ψυχαγωγικές δραστηριότητες κ.ά.

Τοποθέτηση φάρου αποστολής ηλεκτρονικών μηνυμάτων προς κινητά τηλέφωνα (Βιmmer).

Αυτοκόλλητο σήμα γνωστοποίησης συνεργασίας Εμπορικών Συλλόγων, καταστημάτων με εταιρείες κρουαζιέρας.

Αφίσσα που θα  τοποθετηθεί στα κλειστά καταστήματα (συνεργασία με Σύλλογο ιδιοκτητών ακινήτων).

Συνεργασία Εμπορικού Συλλόγου και φορέων με ΟΛΠΑ για να επιτευχθεί η παραμονή επιβατών των κρουαζιερόπλοιων στην τοπική αγορά.

Παραμονή διερχόμενων τουριστών από Ιταλία στην πόλη μας (δράση για το 2012).

Επιμόρφωση κατάρτιση επιχειρήσεων με θέμα την Τουριστική παιδεία με σκοπό τη βελτίωση και αποδοτικότητα  προσέγγιση εξυπηρέτηση πελατών (ΚΑΕΛΕ, ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ).

Τοποθέτηση  stand περιπτέρων σε κεντρικά σημεία για ενημέρωση επισκεπτών.

Μπορούμε  σήμερα να ξεκινήσουμε με την υλοποίηση κάποιων δραστηριοτήτων άμεσα και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα να υλοποιήσουμε το σύνολο των προτάσεων που θα συμφωνηθεί .

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις