Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Πρεμιέρα και στις Ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη 15/2 για την ταινία "Madame Web"

Πρεμιέρα και στις Ελληνικές αίθουσες την...
Μαρτάτος Tάκης

Το σενάριο βασίζεται στα Marvel Comics και πρωταγωνιστεί η Ντακότα Τζόνσον

Mαζί με την έξοδο του στις Αμερικάνικες αίθουσες, θα κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα την Πέμπτη 15/2/2024 το φιλμ με τίτλο «Madame Web», σε σκηνοθεσία: SJ Clarkson & διανομή από την Feelgood.

Σενάριο: Claire Parker & SJ Clarkson.

Πρωταγωνιστούν η 34χρονη ηθοποιός Dakota Johnson των «Πενήντα Αποχρώσεων του γκρι»,  και οι Sydney Sweeney, Celeste O’Connor, Isabela Merced, Tahar Rahim, Mike Epps, Emma Roberts, και ο Adam Scott.

Το σενάριο της υπερηρωικής αυτής περιπέτειας με έντονο σασπένς, είναι βασισμένη στα Marvel Comics.

Σε μια ανατροπή των κλασικών υπερηρωικών ταινιών, η ταινία «Madame Web» εξιστορεί την αυτοτελή ιστορία της γέννησης μιας από τις πλέον αινιγματικές ηρωίδες των εκδόσεων Marvel. Στη γεμάτη αγωνία περιπέτεια πρωταγωνιστεί η Dakota Johnson (Fifty shades of grey) στον ρόλο της περίφημης Cassandra Webb δίπλα στις Sydney Sweeney (Euphoria), Isabela Merced (Transformers: Ο Τελευταίος Ιππότης-Transformers: The Last Knight) και Celeste O’Connor (Ghostbusters: Afterlife). Τη σκηνοθεσία υπογράφει η SJ Clarkson (Jessica Jones, The Defenders).

Σύνοψη

H Cassandra Webb (Dakota Johnson), μια διασώστρια στο Μανχάταν, αναπτύσσει την ικανότητα να δει το μέλλον…. Συνειδητοποιεί μάλιστα ότι μπορεί και να το αλλάξει. Όταν έρχεται αντιμέτωπη με αποκαλύψεις για το παρελθόν της, δημιουργεί μια ιδιαίτερη σχέση με τρεις νεαρές κοπέλες. Όλες μαζί προορίζονται για ένα υποσχόμενο πεπρωμένο... αν καταφέρουν να επιβιώσουν το θανατηφόρο παρόν.

Διάρκεια: 116 λεπτά.

«Η Madame Web δεν μοιάζει με κανέναν υπερήρωα» λέει η σκηνοθέτιδα  της ταινίας S.J. Clarkson. Σε αυτή τη μεταφορά στη μεγάλη οθόνη ενός από τους πιο μυστηριώδεις και ανεξιχνίαστους χαρακτήρες της Marvel, η Clarkson σκηνοθετεί μία αυτόνομη ιστορία προέλευσης ενός χαρακτήρα που χρησιμοποιεί τη δύναμη του μυαλού για να πλέξει τις μοίρες όλων όσων είναι γύρω της. «Ένα από τα θέματα της ταινίας είναι ότι δεν χρειάζεται να είσαι υπεράνθρωπος για να έχεις υπερδυνάμεις» προσθέτει η Clarkson. «Οι περισσότερες δυνάμεις των υπερηρώων προέρχονται από τη σωματική ρώμη. Με τη Madame Web, η δύναμή της ανήκει στη ψυχολογική σφαίρα».

Καθώς οι δυνάμεις της εξελίσσονται, η Cassie (Dakota Johnson) πρέπει να διευκρινίσει αν τα οράματά της προβάλλουν μελλοντικά γεγονότα ή πράγματα που μπορεί να συμβούν, να αποφευχθούν ή να  αλλάξουν. «Βιώνει το μέλλον σαν να είναι το παρόν», αναφέρει χαρακτηριστικά η ταλαντούχα πρωταγωνίστρια Dakota Johnson που είναι κόρη των γνωστών ηθοποιών του Χόλιγουντ, Don Johnson και Melanie Griffith.

Αυτές οι τρεις γυναίκες – Julia Cornwall (την υποδύεται η Sydney Sweeney), Anya Corazon (στο ρόλο η Isabela Merced) και Mattie Franklin (Celeste O'Connor) – έχουν όλες να αντιμετωπίσουν τις δικές τους προκλήσεις όταν το πεπρωμένο τους διασταυρώνεται με αυτό της Cassie. «Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί ιστοί που έχει υφάνει η Cassie χωρίς να το ξέρει» εξηγεί η Sydney Sweeney της κομεντί "Λατρεύω να σε μισώ", που υποδύεται την Julia.

Στα κόμικς, η Madame Web είναι μία ηλικιωμένη τυφλή γυναίκα σε αναπηρικό καροτσάκι που είναι ένας από τους πιο ισχυρούς χαρακτήρες της Marvel χάρη στην ικανότητά της να δει και να αλλάξει το μέλλον. Στην ταινία, η Cassie Webb της Dakota Johnson είναι νέα, δραστήρια, αεικίνητη και δυνατή.

Η 40χρονη Βρετανή δημιουργός S.J. Clarkson εξηγεί ότι αναζήτησε μία μοναδική κινηματογραφική παρουσίαση των οραμάτων της Cassie. «Τα οράματα του μέλλοντος μπορεί να μοιάζουν με αναμνήσεις και η μνήμη καμιά φορά είναι θολή και κατακερματισμένη. Επίσης δεν είναι γραμμική. Δεν πηγαίνει από το Άλφα στο Βήτα και μετά στο Γάμα. Τα οράματα και οι ήχοι δεν συντονίζονται πάντα» εξηγεί. «Οπότε σκέφτηκα πώς θα το αποδώσουμε οπτικά και η αίσθηση μοιάζει με το κλείστρο της κάμερας, το ανοιγοκλείσιμο ενός ματιού». 

Υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Clarkson, η ταινία διαδραματίζεται μέσα από την οπτική των γυναικών. «Η ταινία διακατέχεται από το ζήτημα της γυναικείας ενδυνάμωσης καθώς η καθεμία ακολουθεί τη δική της διαδρομή» λέει η Clarkson.

Το φιλμ αναμένεται να έρθει για προβολή & στην Πάτρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture