Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ν. Ανδρουλάκης: Χρέος μας ως Πολιτεία είναι να κάνουμε το δικαίωμα της κοινωνικής στέγασης προσιτό για όλους

Ν. Ανδρουλάκης: Χρέος μας ως Πολιτεία εί...

Η Ώρα του Πρωθυπουργού στη Βουλή

«Η πατρίδα μας βρίσκεται σε στεγαστική κρίση, την οποία κάνετε πως δεν τη βλέπετε κι έχει γιγαντωθεί», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, αναπτύσσοντας την ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στην Ώρα του Πρωθυπουργού στη Βουλή.

Ασκώντας έντονη κριτική στα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι αυτή η πολιτική δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα στην ρίζα του και αυτό φαίνεται στο Ταμείο Ανάκαμψης όπου, όπως υποστήριξε, η κυβέρνηση έχει εντάξει λίγες κατοικίες.

Τόνισε ότι οι δημόσιες δηλώσεις του πρωθυπουργού και των αρμοδίων κυβερνητικών παραγόντων για τη χρήση ακινήτων «είναι κυνικές, αδυνατώντας να κατανοήσουν τις ανάγκες των πολιτών στο δικαίωμα στέγασης. Το βλέπετε ως πολυτέλεια. Πρέπει να το αντιστρέψουμε». Επισήμανε δε ότι οι βραχυχρόνιες μισθώσεις ασκούν πιέσεις για κοινωνική κατοικία στη Δυτική Αθήνα, τις λαϊκές περιοχές του Πειραιά κι άλλων περιοχών.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης απέδωσε σημαντικό μερίδιο για την κατάσταση που επικρατεί στο καθεστώς της golden visa, που οδηγεί στον αφελληνισμό πολλών περιοχών που δυσκολεύουν φοιτητές κατά κύριο λόγο να βρούν κατοικία. «Από φάρμακο την περίοδο της κρίσης έχει γίνει φαρμάκι σήμερα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Πρότεινε μάλιστα τη κατάργησή της ή τη ρητή απαγόρευση να χρησιμοποιούνται τα ακίνητα που αποκτώνται μέσω αυτής σε βραχυχρόνια μίσθωση(airbnb). «Η μόνη καθαρή λύση είναι: Αναστείλετε ή καταργήστε τα προγράμματα της golden visa. Ή δώστε golden visa στην έρευνα και στις επενδύσεις κι όχι στα ακίνητα», τόνισε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, κατέθεσε δέσμη προτάσεων που περιλαμβάνουν:

-Δεξαμενή κατοικιών με στόχο τις 150.000, με ένα μέρος, το μικρότερο, να είναι δημόσιες που θα ενοικιάζονται μακροχρόνια. Με την συνδρομή και των ακινήτων της Αυτοδιοίκησης.

-Να δοθούν κίνητρα στους ιδιοκτήτες κλειστών κατοικιών να τα ανοίξουν και να τα διαθέσουν για διάστημα τουλάχιστον 10 χρόνων.

-Μέτρα περιορισμού των βραχυχρόνιων ενοικιάσεων, ώστε να μην μετατρέπονται ολόκληρες περιοχές σε κατοικίες airbnb.

«Χρέος μας ως Πολιτεία είναι να κάνουμε το δικαίωμα της στέγασης προσιτό για όλους», κατέληξε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις